top of page
  • Observer

Nog maar eens een peiling, maar…

Plenario camara Foto_Antonio Cruz ABr

… eentje met, op zijn zachts gezegd, onrustwekkende resultaten. Een jaar verwijderd van de volgende verkiezingen daalt het vertrouwen in de politici tot een schrikwekkend niveau. Volgens de studie, uitgevoerd door Ipsos met als titel Brasil 2018, vertrouwt 93 % van de Brazilianen niet meer in hun politieke leiders in het algemeen, en 90 % niet meer in hun president. De instituten waar wel nog vertrouwen aan gegeven wordt zijn het Braziliaanse leger (66 %) en de federale politie (64 %).

De peiling wijst uit dat 86 % van de ondervraagden gedeeltelijk of helemaal akkoord gaat met de uitspraak “De traditionele partijen en politici bekommeren zich niet om een gewone mens als ik”. Danilo Cersosimo, directeur van Ipsos Public Affairs legt uit dat naast het wantrouwen in de Braziliaanse instituten, in de context van een economische crisis en een vacuum in het leiderschap, de Braziliaanse bevolking meent dat militairen en de federale politie degenen zijn die de stal kunnen uitmesten en de problemen kunnen oplossen zonder veel poespas.

Andere instituten zoals de militaire politie, het openbaar ministerie, het hoogste gerechtshof STF, het gerecht, kamer & senaat, president en politici in het algemeen worden niet meer vertrouwd door meer dan 50 % van de ondervraagden.

Een van de conclusies van het rapport is dat de Brazilianen nood voelen aan een “sterke leider”, zo bevestigt 90 % van de ondervraagden die akkoord gaan met de stelling “Om Brazilië weer op het juiste spoor te zetten hebben we een leider nodig die bereid is om inbreuk te maken op de geldige regels”. Jair Bolsonaro zal het graag horen.

Foto: Antonio Cruz - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #Ipsos #JairBolsonaro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page