top of page
  • Observer

Norwegian Air toegelaten in Brazilië

Norwegian

Het nationale agentschap voor de burgerluchtvaart (ANAC) publiceerde vandaag de goedkeuring in het Braziliaanse staatsblad DOU die low cost luchtvaartmaatschappij Norwegian Air zal toelaten om regelmatige vluchten van en naar Brazilië aan te bieden.

De toelating is meteen geldig, maar volgens Anac is dit slechts de eerste stap in het proces alvorens de vluchten echt kunnen plaatsvinden.

Norwegian Air is de derde grootste low cost maatschappij van Europa, en de eerste die regelmatige vluchten naar Brazilië zal aanbieden. Het bedrijf gaf tot nog toe geen informatie vrij met details, maar het is erg waarschijnlijk dat Londen gekozen wordt als startpunt.

Low cost luchtvaartmaatschappijen zijn gemeengoed in Europa en in de Verenigde Staten, maar hun aanwezigheid in Latijns-Amerika is vooralsnog bescheiden. Het is voorlopig nog even afwachten op de Braziliaanse bestemmingen, en op de prijzentabel, om te oordelen of de maatschappij een interessant alternatief aanbiedt voor de klassieke verbindingen. Weinigen reizen heen en weer naar Brazilië met een handbagage. Meestal is er een extra koffer in het spel, nu ook al een reden voor de Braziliaanse maatschappijen om binnenlandse vluchten duurder te maken, ondanks hun belofte dat het extra prijskaartje van die bagage de prijzen in het algemeen zou drukken. Niets is minder waar, vliegen in Brazilië is niet goedkoop.

#NorwegianAir #BraziliëNieuwsOnline #Londen #Anac #DOU

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page