top of page
  • Observer

Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz?

MercedesBenz

De president van Mercedes-Benz Brazilië Philip Schiemer, kondigde een investering aan van 2,4 miljard reais in de komende vijf jaren, van 2018 tot 2022. De investeringen zijn voornamelijk bedoeld voor de twee fabrieken waar autobussen en vrachtwagens gebouwd worden, in São Bernardo do Campo (SP) en in Juiz de Fora (MG).

De injectie van het nieuwe kapitaal komt bovenop eerdere investeringen t.b.v. 730 miljoen reais, tussen 2015 en 2018. Schiemer legde uit dat het grootste deel naar de fabriek in São Bernardo zal gaan.

Naast een modernisering van de fabrieken en productielijnen bereidt het bedrijf zich ook voor op verbeteringen aangaande de uitstoot van uitlaatgassen, dit m.b.t. de verwachte wijzigingen van de normen, en op de noodzaak van verhoging van de connectiviteit in de voertuigen.

Sinds 2013 ging de verkoop van vrachtwagens erop achteruit met 70 %. Maar er is een ommekeer merkbaar, niet in het minst in het segment van zwaargewichten in de landbouwsector. De verkoop van vrachtwagens begon ook weer te stijgen vanaf januari van dit jaar en ging van 126 naar 213 eenheden. Dit is volgens Schiemer te danken aan een daling van de inflatie en de intresten wat bewijst dat de Braziliaanse economie weer de juiste weg bewandelt, aldus de Mercedes baas.

#BrazilieNieuws #JuizdeFora #MercedesBenz #SãoBernardodoCampo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page