top of page
  • Observer

Olívio Dutra over Lula en de PT

Olivio-Dutra

Olívio Dutra (77 – foto), mede-oprichter van de arbeiderspartij (in de staat Rio Grande do Sul), ex-burgemeester (Porto Alegre), ex-volksvertegenwoordiger, gouverneur en minister, geeft kritiek op de verkiezingsstrategie van de partij, vindt dat de kandidaat vicepresident al veel langer had moeten aangeduid worden en vraagt dat de partij zelfkritiek omtrent corruptie niet ontloopt. Hij doet dat in een interview, toegestaan aan DW (Deutsche Welle), gepubliceerd op de het linkse internetportaal Carta Maior.

Dutra: “Links mag geen toegevingen doen aan corruptie. In de PT zou niemand ermee mogen betrokken zijn, maar een minimum aantal mensen zijn dat wel. De PT moet dat onder ogen zien, de nodige zelfkritiek geven en dan opnieuw vooruitgaan”.

Hij verdedigt ex-president Lula, bevestigt dat hij niets verkeerd deed, geen geld stal en niemand toeliet om dat te doen. Anderzijds vindt hij dat de partij niet koppig mag volhouden aan Lula als leider: “Een partij als de PT mag niet afhankelijk zijn van één enkele figuur, hoe belangrijk hij ook moge zijn, en dat is hij zeker”.

Voor Dutra handelt de partij op een foute manier in de strategie voor de verkiezingen: “Vanuit het gerechtelijke en politieke standpunt, gezien door de elite die verantwoordelijk is voor de staatsgreep van 2016, is Lula geen kandidaat. Dus moeten we dat ook niet blijven volhouden”. De ex-minister gelooft dat de PT veel vroeger een kandidaat vicepresident had moeten aanduiden. Mochten ze dat gedaan hebben, dan had die al eerder kunnen meedoen in de moeilijke debatten, aldus Dutra.

Het volledige interview vindt u hier:

Carta Maior en/of Deutsche Welle

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #CartaMaior #PT #OlívioDutra #DeutscheWelle #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page