top of page
  • Observer

Olavo de Carvalho wil O Globo meteen laten sluiten

Olavo-Bolso

Olavo de Carvalho, “spirituele leider en leermeester” van de clan Bolsonaro en hun aanhangers, twitterde dat mediagigant O Globo best onmiddellijk zou gesloten worden, en “niet pas in 2022”, hiermee refererend naar de recente uitspraken van de president die de mogelijkheid uitsprak om de licentie van de groep niet te verlengen.

Bolsonaro zei dit tijdens een live via de sociale media, nadat zijn naam in het avondjournaal van de omroep vermeld werd m.b.t. de moord op gemeenteraadslid Marielle Franco en haar chauffeur Anderson Gomes (in maart 2018). De president reageerde woedend en bepaald zenuwachtig, beschuldigde O Globo ervan om leugens te verkondigen en schold hen uit voor “canalhas” en “patifes” (slechteriken, lafaards). Hij dreigde er ook mee om hun licentie te weerhouden in 2022, maar zei dat hij hen nu niet zal vervolgen: “Laat mij nu maar regeren. Jullie zijn hier de verliezers. Ik zou mezelf moeten beheersen, maar ik zit wel aan de limiet”.

Olavo de Carvalho schreef nu: “O Globo moet nu gesloten worden, niet in 2022. Dit kan op wettelijke basis, mogelijk gemaakt door LINKS in 2017”. De schrijver/filosoof verwijst hiermee naar een deel van het decreet 9.138/17, ondertekend door ex-president Michel Temer, waarin enkele regels aangepast werden m.b.t. de regelgeving, overdracht van-, en uitbatingsvergunning voor omroepen, en “een eventuele uitsluiting mogelijk wordt in het geval van laster of belediging aan het adres van een of meerdere machten van de republiek”.

O Globo reageerde al eerder op de uitval van de president en stelde in een nota “dat er geen inbreuk gepleegd werd, en dat het hen spijt dat de president laat merken dat hij geen notie heeft van kwaliteitsjournalistiek, en foute termen gebruikt om diegenen te beledigen die enkel en alleen de Braziliaanse bevolking met de nodige precisie en op een correcte wijze willen informeren”.

Bron

Foto: Alan Santos - Wikimedia Commons

#BraziliëNieuwsOnline #Twitter #JairBolsonaro #OlavodeCarvalho #MichelTemer #MarielleFranco #OGlobo #AndersonGomes

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page