top of page
  • Observer

Olavo, een Braziliaanse profeet in de USA

Delegado-Waldir

Het zal duidelijk zijn dat niet iedereen het eens is met de prietpraat van Olavo de Carvalho, zoals beschreven in het vorige stukje. Delegado Waldir (foto boven – volksvertegenwoordiger Waldir Soares de Oliveira), de leider van de PSL (de partij van de president) in de Kamer, gaf vandaag kritiek op de invloed van de goeroe op de familie Bolsonaro, en de regering in zijn geheel. In een interview, toegestaan aan Rádio Eldorado, verdedigde hij de militairen in de regering die in het voorbije Paasweekend fors aangevallen werden door Olavo, in een video.

“Het is compleet absurd dat een “goeroe”, wonend in de Verenigde Staten, onze regering en de militairen aanvalt. De president mag zich niet laten beïnvloeden door dergelijke lui, de opinie van de ‘gek van de dag’ ernstig nemend”, zo zei hij. Waldir vindt dat Jair Bolsonaro “een komaf moet maken met deze astroloog” omdat de bevolking prioriteiten heeft als opvoeding, gezondheid en veiligheid: “Stop met deze ideologische discussie. Iedereen zit hierop te wachten. Wij moeten vooruit, werkgelegenheid scheppen. Ik steun Bolsonaro vanuit mijn hart, maar het moet nu maar eens gedaan zijn met de discussies tussen de regering en een profeet die in de USA woont, te gek om los te lopen”.

Tijdens het interview verwees Waldir ook naar de politieke articulatie van de regering die in principe moet gevoerd worden door stafchef Onyx Lorenzoni (DEM): “De PSL heeft zijn deel gedaan, maar het is niet onze schuld als Lorenzoni er niet in slaagt om een basis op te bouwen. Ik zeg al lang dat de regering niet over de nodige basis beschikt in de Kamer”.

De volksvertegenwoordiger gaf ook toe dat de de pensionering van de militairen een belangrijk obstakel vormt voor de hervorming van de pensioenen. Hij is er niet tegen maar vindt dat iedereen op dezelfde manier moet behandeld worden.

Hij verwees tenslotte ook naar de rol van Kamervoorzitter Rodrigo Maia en omschreef hem als een soort “premier”: “Hij beschikt over de nodige macht om een meerderheid te vormen voor de stemming hieromtrent. De hervorming is afhankelijk van hem en zal uiteindelijk resulteren in dat wat hij wenst, niet wat de regering wil”, zo besloot hij.

Bron: Estadão

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#DelegadoWaldir #PSL #BraziliëNieuwsOnline #RadioEldorado #JairBolsonaro #OnyxLorenzoni #OlavodeCarvalho #RodrigoMaia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page