top of page
  • Observer

Olavo haalt uit naar Bolsonaro

ODC

De schrijver Olavo de Carvalho (foto), beschouwd als de “goeroe van het bolsonarisme”, publiceerde vanmorgen een reeks berichten op zijn Facebookpagina met kritiek op president Bolsonaro, met wie hij geallieerd is. In een video zegt de goeroe dat Bolsonaro helemaal niets doet om de veronderstelde digitale militie te verdedigen, dat de president niet zijn vriend is, en dat hij zelfs vervolgd kan worden voor nalatigheid, omdat hij misdaden ziet en er niets aan doet. Vervolgens schreef hij: “Gehoorzamen de militairen aan u, of bent u gehoorzaam aan de militairen?”

In de publicaties klaagt de extreemrechtse goeroe dat Bolsonaro zijn raadgevers niet inschakelt om hem te verdedigen tegen processen en boetes die boven zijn hoofd hangen bij het gerecht, zonder in details te treden over die processen. Verder provoceert hij de president m.b.t. de relaties met de militairen die hem steunen.

“President, als u te weinig steun krijgt van de generaals om de communistische vijand te ontwapenen, stop dan met het geven van valse hoop aan de bevolking over een niet bestaande visie van militaire grootsheid, en nooit iets over de echte grote strijd”, zo staat er te lezen.

De schrijver suggereert ook dat Bolsonaro “zwak” is: “Wat deed Bolsonaro eigenlijk, als president, tegen de vooruitgang van het communisme? NIETS. Hij raakt het onderwerp zelfs niet aan. Hij werd ‘pragmatisch’, en zoveel temeer hij pragmatischer werd, zoveel temeer dat hij beschuldigd wordt als fascist en dictator. Zwakheid trekt de agressiviteit aan”.

Nadien schreef hij dat er nog tijd is opdat de president zou ophouden met het opvolgen van slechte raad, en om het politieke roer om te gooien: “Ten eerste: een regeerder voert geen polemiek en aanvaardt die ook niet. Hij zegt weinig en doet veel. Bijvoorbeeld: de f*ck*n’ O Globo moest al lang gesloten zijn, zonder één enkel offensief woord”.

Ondanks de kritiek zegt Olavo de Carvalho dat hij aan de kant blijft van de president: “Ik blijf nog altijd aan zijn zijde. Ik vocht voor hem met alle beschikbare wapens. Maar hij moet geen zoete woordjes van mij verwachten die hem enkel stimuleren om fouten te maken”.

Bron

Foto: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Facebook #OlavodeCarvalho #OGlobo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page