top of page
  • Observer

Olavo x Santos Cruz: U deugt niet!

Santos-Cruz-Olavo

Olavo de Carvalho (boven rechts), de goeroe van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, woont niet in Brazilië (hij verhuisde in 2005 naar Richmond- Virginia nadat de arbeiderspartij aan de macht kwam, met Lula als president, en wist een Green Card te bemachtigen). Vandaag wist hij zichzelf te overtreffen met een sequentie van 10 tweets om een heftige aanval te lanceren op minister-generaal Carlos Alberto dos Santos Cruz (boven links), de secretaris van de regering. Olavo schreef dat de generaal “eenvoudigweg niet deugt”.

En verder: “Deze Santos Cruz heeft niet eens de moed om met mij te discussiëren, oog in oog. Hij wil zich wreken, ofwel wegvluchten in een superieure stilte”. De ultra-rechtse schrijver-filosoof verwijst hierbij naar een commentaar van de generaal tijdens een interview waarbij hij Olavo de Carvalho omschreef als “onevenwichtig”.

Hieronder de vertaling van enkele van zijn ‘parels’ op Twitter:

“Generaal Santos Cruz beledigt onze president op een brutale manier, insinueert dat hij niet rijp genoeg is om zijn vrienden op een verstandige manier te kiezen, en dat hij een mentor nodig heeft, met name hijzelf, Santos Cruz.”

“Kom nu niet zeuren dat u beledigd werd, Santos Cruz. U bent ermee begonnen, twee dagen nadat ik mijn lof over u uitsprak. U deugt gewoon niet.”

“Zonder mij Santos Cruz, zou u, net als (zakenman) Karim Sebti zei, bespuwd worden aan de ingang van de Militaire Club en uw hoofd laten zakken, net als vele van uw collega’s in uniform.”

“Santos Cruz, zonder mijn werk van drie decennia, waarvan u niets afweet, zou u nooit de functie hebben gehad die u nu heeft. President Bolsonaro is een dankbare man. U bent gewoon een monster van zelfverering en empathie.”

Bron

Foto's: Rovena Rosa - Agência Brasil / Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #KaromSebti #CarlosAlbertodosSantosCruz #JairBolsonaro #OlavodeCarvalho

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page