top of page
  • Observer

Om de liefde Gods, wordt nu eindelijk eens rijp!

CelVirus

President Bolsonaro luisterde vandaag naar een oproep van een aanhangster die hem stond op te wachten voor zijn officiële residentie, het Palácio da Alvorada. De vrouw identificeerde zichzelf als een leerkracht uit de private sector, moeder van een familie: “Ik hoef geen geld van de regering, ik wil werken. Wat willen die gouverneurs? Zij hebben geld. Ik vraag het u: ik spreek niet voor mezelf, maar voor duizenden mensen die aan het werk willen”. Gouverneur Ibaneis Rocha van het federaal district gaf het bevel om alle scholen te sluiten.

De lerares gaf ook kritiek op de pers: “De pers helpt ons niet, integendeel, maakt een komaf met ons leven. Zij hebben immers niets nodig. Ze zijn hier enkel om te liegen en om een komaf te maken met het leven van de bevolking”.

Bolsonaro antwoordde “U spreekt voor miljoenen” en plaatste wat later een video opname van het gesprek op de sociale media en schreef erbij: “Wanhopige getuigenis van een lerares tegen de president van de republiek. Ik vraag u om dit te delen”.


– Professora em comovente depoimento para o Presidente da República. – PEÇO COMPARTILHAR. https://t.co/yKP9pa4xVq — Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) April 2, 2020

Naast de lerares en haar zonen, stonden er ook andere mensen te wachten op de president, een dagelijks terugkerend ritueel, ondanks de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid om samenscholingen te vermijden en om thuis te blijven. Hun aantal daalde in het begin van vorige maand, maar begon weer te stijgen nadat de president “een terugkeer naar het normale leven” verdedigde, en zei dat enkel ouderen en zieken moesten thuisblijven.

Een andere aanhangster gebruikte eveneens de omschrijving “griepje” voor de ziekte, veroorzaakt na een besmetting met het virus. Bolsonaro gebruikte dezelfde omschrijving herhaaldelijk. De vrouw zei: “Ik heb al drie kankers overwonnen, deze griep is slechts een griepje. Ik ben hier als een levend bewijs, ik werd niet ziek. Ik neem het niet licht op, maar werd nog niet besmet. Nochtans heb ik een lage immuniteit, maar desondanks kreeg ik geen enkele griep of verkoudheid. Ik ben hier om aan te tonen dat de president gelijk heeft”.

O.m. de gouverneurs en burgemeesters van São Paulo en Rio de Janeiro, alsmede het ministerie van Volksgezondheid, geven dagelijks persconferenties, live op de televisie, en blijven hameren op een volledige isolatie en stopzetting van alle niet noodzakelijke activiteiten.

Over een of twee weken zal Brazilië weten wie gelijk heeft. Maar dan is het te laat.

Een van de reacties op het bericht van Bolsonaro kwam van de juriste Janaina Paschoal, een van de drie advocaten die het impeachment proces tegen Dilma Rousseff opstartten: “Indien u niet ophoudt met het posten van dergelijke berichten, dan zullen de militairen de straat opgaan om u te verwijderen, op basis van het artikel 142 van de grondwet. Mijn volk lijdt, en u maakt grapjes! Om de liefde Gods, wordt nu eindelijk eens rijp!”

Bron

Foto: Fotos Públicas - NIAID

#IbaneisRocha #BraziliëNieuwsOnline #Twitter #JairBolsonaro #JanainaPaschoal #PaláciodaAlvorada #DistrítoFederal #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page