top of page
  • Observer

Only in Brazil: de verrijzenis van Jefferson

JeffersonInsta

De PTB (Partido Trabalhista Brasileiro – rechts/extreem rechts) hield gisteren zijn nationale conventie in de hoofdstad Brasília en lanceerde hun voorzitter Roberto Jefferson als kandidaat president van de republiek.

De conventie vond plaats in een hotel van de stad. Roberto Jefferson zelf was niet aanwezig omdat hij sinds januari van dit jaar in huisarrest is, met enkelband. De kersverse presidentskandidaat stuurde wel een video opname.

Ex-Lula aanhanger – veroordeeld door het hooggerechtshof in het proces van het mensalão schandaal – Jefferson zegt dat hij een “fan” is van de ideeën van Jair Bolsonaro. Vorig jaar werd hij gearresteerd naar aanleiding van het onderzoek over de acties van een digitale militie tegen de democratie.

In de video zegt Jefferson dat zijn kandidatuur niet de bedoeling heeft om een confrontatie met Bolsonaro aan te gaan, maar wel met de “onthouding”, hierdoor ook “enkele niches van opties voor de rechtse kiezers” invullend.

Hij voegde eraan toe dat Bolsonaro “in zijn eentje” probeert om herverkozen te worden, terwijl links zichzelf aandient als een “octopus met verschillende tentakels”.

Honésio Ferreira, voorzitter van de Stichting Ivete Vargas, gelinkt aan de PTB, bevestigde dat de presidentiële campagne van Jefferson dient gevoerd te worden door zijn geallieerden. Volgens Ferreira is de kandidatuur een middel om de aandacht te trekken voor het arrest van Jefferson en om druk uit te oefenen voor zijn vrijheid.

Het is nog niet bekend wie zijn kandidaat vicepresident wordt.

Bron

Foto: Instagram

#PTB #JairBolsonaro #Brasília #STF #RobertoJefferson #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page