top of page
  • Observer

Onverwachte talenten

MachadoNetoVCampanatoABr

Een video waarin de voorzitter van Embratur, Gilson Machado Neto (foto), Engels spreekt, kreeg plots ruime aandacht van een publiek waarvoor de opname eigenlijk niet bedoeld was, via de sociale media. De baas van het belangrijkste agentschap voor de promotie van het toerisme in Brazilië, laat merken dat hij moeilijkheden heeft om zich uit te drukken in het Engels, bij het uitnodigen van buitenlandse toeristen.

Machado Neto maakt fouten in zijn uitspraak en werd door sommigen vergeleken met voetbaltrainer Joel Santana. Deze trainer werd eveneens het onderwerp van commentaren nadat hij grove fouten maakte in het Engels toen hij de selectie van Zuid Afrika commandeerde, in 2009.

In de video praat Machado Neto, duidelijk niet op zijn gemak, over de schoonheden en toeristische attracties van Brazilië. De humorist Marcelo Adnet deelde de video via Twitter en zei erbij dat de voorzitter van Embratur “ook andere talenten vertoont” dan spelen op een accordeon.

MachadoNetoSanfona

Vorige week verscheen Neto in een live van president Bolsonaro en bespeelde er een accordeon om “eer te brengen” aan de slachtoffers van de covid-19 pandemie in het kader van de traditionele “Festas Juninas” (São João) die dit jaar niet plaatsvinden omwille van de pandemie. Hij speelde er zijn versie van “Avé Maria”.

Neto liet zich niet onbetuigd en antwoordde dat hij Engels spreekt “met een noordoostelijk accent, met veel trots”, en vroeg zich af of de humorist iets heeft tegen de “nordestinos”: “Ik woonde in de Verenigde Staten, ben een accordeonist, spreek Engels met een noordoostelijk accent en werd gevormd als dierenarts. Ik heb zelfs al gespeeld in een circus, ik ben een overwinnaar. Heb je misschien iets tegen een nordestino? Hoe kunnen je sponsors een dergelijke houding vaststellen en blijven zwijgen?” , zo schreef Neto.

Bron

Foto's: Valter Campanato - Agência Brasil / Facebook

#Embratur #BraziliëNieuwsOnline #GilsonMachadoNeto #MarceloAdnet #JairBolsonaro #JoelSantana

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page