top of page
  • Observer

Ook Nicaragua niet welkom op inauguratie

Ernesto-Araujo

Ernesto Araújo (foto), de toekomstige minister van buitenlandse zaken, maakte vandaag kenbaar via Twitter dat geen enkel lid van de Nicaraguaanse regering welkom is op de inhuldigingsceremonie van de verkozen president, Jair Bolsonaro, op 1 januari.

In het bericht stelt hij dat de inauguratie van Bolsonaro ‘het begin symboliseert van een regering met een daadkrachtige houding, de vrijheid verdedigend’: “Met deze gedachte en de inbreuken op de vrijheid van het Nicaraguaanse volk door het regime van Daniel Ortega, zal geen enkele vertegenwoordiger van dit regime welkom zijn op het event van 1 januari”, aldus het bericht.

Nicaragua is hierbij het derde land dat uitgesloten wordt van een aanwezigheid op de inauguratie. Jair Bolsonaro liet vorige week weten dat de president van Venezuela, Nicolas Maduro, en van Cuba, Miguel Díaz-Canel, niet uitgenodigd worden voor het evenement omdat zij ‘dictators’ zijn. Itamaraty (het Ministerie van Buitenlandse Zaken) zag zich verplicht om te laten weten aan beide regeringen dat de eerder verstuurde uitnodigingen gecanceld werden. Initieel stuurde de Braziliaanse diplomatie een uitnodiging tot deelname aan de ceremonie aan alle landen waarmee Brazilië diplomatische betrekkingen onderhoudt.

Bron: Estadão

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

#Venezuela #BraziliëNieuwsOnline #ErnestoAraújo #DanielOrtega #Nicaragua #JairBolsonaro #Itamaraty #Cuba #NicolasMaduro #MiguelDíazCanel

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page