top of page
  • Observer

Oorlogstaal

Bolso-Instagram

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro bevestigde gisteren vrijdag, tijdens een informeel gesprek met zijn stafchef Onyx Lorenzoni, dat “die gouverneurs uit ‘Paraíba’, en de slechtste zit in Maranhão, niets met hem te maken hebben” (zie ook vorig bericht). De uitspraak werd geregistreerd door TV Brasil.

Bolsonaro zei dat de gouverneurs in het noordoosten van het land een ideologie hebben en de kiezers van die regio proberen te misleiden met foute informatie. Het gebruik van de pejoratieve term ‘Paraíba’ ontlokte een reactie van de gouverneurs in kwestie van “verbazing en diepe verontwaardiging”.

De president zei nadien dat het over “een kritiek ging van 3 seconden, gebruikt door de pers om er een feestje van te brouwen”. Gevraagd naar de eventuele gevolgen van zijn uitspraak m.b.t. de stemming van de hervorming van de pensioenen in het Parlement, zei hij dat dit alles weinig invloed heeft op de parlementairen.

“Zij (de gouverneurs) werken samen. Ze hebben een ideologie, verloren de verkiezingen en proberen zonder ophouden de noordoostelijke kiezers te manipuleren via een verkeerde informatie”, aldus Bolsonaro, die ex-president Lula ervan beschuldigde om Brazilië op te zadelen met een negatief imago in het buitenland: “Hij (Lula) beweerde duidelijk dat er in Brazilië 30 miljoen straatkinderen zijn. Hij zorgde voor een negatief imago van Brazilië in het buitenland. En dat is de reden waarom wij zo een slechte reputatie hebben over de grenzen”.

Gevraagd naar de honger in Brazilië en de 13 miljoen werklozen, suggereerde hij dat de journalisten die vragen zouden stellen aan de ex-president: “Lula beweerde dat hij een einde maakte aan de honger, aan de miserie. Met hem aan het roer was het allemaal fantastisch”, zo sprak hij ironisch.

Bolso-Tweet

Via Twitter gaf hij opnieuw kritiek op de PT: “Ik zal het altijd blijven hebben over de PT. Het zal niet helpen om hierover te blijven janken. Het is niet omdat zij de verkiezingen verloren dat hun misdaden ontkend moeten worden. De verwoestende gevolgen van het wanbeleid van deze bende zijn nog altijd voelbaar en en vormen een motief voor iedereen die van Brazilië houdt om vooral niet te vergeten wie de verantwoordelijken zijn voor deze tragedie”, zo schreef hij.

Bron

Illustratie boven: Geplukt uit het Instagram account van de president waarbij hij schrijft: “Het zal niet helpen dat de pers mij omschrijft als hun vijand. Geen enkele president ontving zoveel journalisten als ik, ondanks dat er misbruik van mijn goede wil gemaakt wordt om mijn woorden te verdraaien en een andere versie weer te geven van de feiten i.p.v. de werkelijkheid. Ik heb altijd de vrijheid van de pers verdedigd, zelfs in de wetenschap van de politieke ideologie van een groot deel van hen, tegengesteld aan de belangen van de Brazilianen waardoor de informatie besmet en fout doorgegeven wordt. In werkelijkheid hebben zij heimwee naar de PT”.

Illustraties: Reproductie Twitter / Instagram

#Paraíba #BraziliëNieuwsOnline #Twitter #JairBolsonaro #OnyxLorenzoni #Instagram #PT #Maranhão #Lula

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page