top of page
  • Observer

Op het matje bij William en Renata

BolJN

Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk ging president Bolsonaro er toch mee akkoord om zich naar de studio’s van O Globo te begeven en zich te laten ondervragen door het bekende duo William Bonner en Renata Vasconcelos van het veel bekeken avondjournaal “Jornal Nacional”.

Bolsonaro stelde eerst als voorwaarde dat een ploeg van O Globo zich maar moest verplaatsen naar Brasília, maar dat werd geweigerd omdat O Globo ervan uit ging om alle kandidaten op dezelfde manier op de rooster te leggen, zonder uitzonderingen. Bolsonaro gaf toe.

Hierdoor werd weer opgelucht adem gehaald bij de arbeiderspartij. De campagne van de PT was eerst ongerust omdat Lula zijn aanwezigheid reeds had bevestigd, op 25 augustus. Bolsonaro is de eerste om ondervraagd te worden, op 22 augustus, gevolgd door Ciro Gomes (24 augustus), Lula en tenslotte Simone Tebet (26 augustus).

Een vraaggesprek bij het Jornal Nacional roept niet de beste herinneringen op bij voormalige presidentskandidaten. De aanpak van William Bonner en Renato Vasconcellos wordt als hard beschouwd, met vragen die de geïnterviewden met hun rug tegen de muur zetten. En dat was de bezorgdheid van de petistas: Lula op dat vragenbankje en Bolsonaro niet. En dat wijzigde nu. Als er toch wat gezichtsverlies geleden zal worden, dan geldt dat nu voor alle kandidaten.

Lula weet nu al dat men hem het vuur aan de schenen zal leggen, als leider in de peilingen. Bolsonaro beseft dat nog meer: zijn regering kent een hoge graad van afwijzing. Indien ze beiden gelijk scoren bij de ondervraging kan zowel Lula als Bolsonaro dat als een gelijkspel beschouwen, zonder winst of verlies.

Het Jornal Nacional biedt alleszins mooie kansen voor Gomes en Tebet die niets te verliezen hebben, integendeel.

Bron

Foto: Reproductie TV O Globo

#CiroGomes #WilliamBonner #JairBolsonaro #JornalNacional #RenataVasconcellos #SimoneTebet #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page