top of page
  • Observer

Opluchting voor de Bolsonaro’s

MendesGilmar

Het ene nieuws is nog niet afgekoeld, of het andere dient zich reeds aan. De terugkeer naar de gevangenis van de gepensioneerde politieman en ex-raadgever van Flávio Bolsonaro, Fabrício Queiroz, werd weer omgekeerd door minister Gilmar Mendes van het Hooggerectshof STF, vijf uur nadat een rechter uit Rio de Janeiro twee nieuwe aanhoudingsbevelen uitschreef (voor Fabrício en zijn vrouw Márcia).

Mendes aanvaardde het habeas corpus verzoek van hun verdedigers waardoor beiden weer kunnen terugkeren naar hun appartement, in preventief huisarrest. Hij baseerde zijn beslissing op de onwaarschijnlijkheid dat Queiroz eventuele getuigen zou kunnen bedreigen, en het onderzoek zou kunnen hinderen. Een tweede motief is de zwakke gezondheid van Queiroz die hem ernstige problemen zou kunnen opleveren in het gevangenisregime.

De Bolsonaro clan beweert dat ze geen relaties meer hebben met Queiroz, maar deze werd wel gearresteerd in de woning van Frederick Wassef in Atibaia, een advocaat van de president. Het hierdoor veroorzaakte ongemak werd duidelijk in de voorbije weken. Sinds zijn aanhouding in Atibaia bleven de geruchten zich verspreiden dat hij een gerechtelijk akkoord zou willen afsluiten, met alle gevolgen van dien voor de Bolsonaro’s. Het huisarrest, zonder de beperkingen van een gevangeniscel, betekent dan ook een verlichting voor de presidentiële familie.

Mendes legde niettemin een aantal beperkingen op. Het echtpaar wordt verplicht om thuis te blijven op het aangeduide adres en mag enkel buitenkomen met toelating van de rechter. Queiroz en echtgenote dragen ook een enkelband en mogen geen contacten hebben met andere betrokkenen in de affaire, noch telefonisch, noch op enige andere elektronische wijze. Ze mogen ook niet reizen of het land verlaten, en moeten hun paspoorten binnen de vijf dagen indienen.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil 

#Atibaia #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #GilmarMendes #FabrícioQueiroz #FrederickWassef #FlávioBolsonaro #STF

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page