top of page
  • Observer

Oppositie over de speech van Bolsonaro

BolsoSpeechVN

Geallieerden waren in hun nopjes met de toespraak van de Braziliaanse president, gisteren voor de 75ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Leden van de oppositie en parlementairen trokken de waarheid van de uitspraken van Bolsonaro in twijfel.

Leden van de regering zagen in de uitspraken een consistente verdediging van het Braziliaanse milieu en de nationale soevereiniteit. De leider van de regering in de Kamer, Ricardo Barros, woonde de toespraak bij die vooraf opgenomen werd, in het gezelschap van enkele ministers en de president (foto). Nadien feliciteerde hij Bolsonaro via zijn sociale media voor zijn uitspraken: “Onberispelijke toespraak met een duidelijke uitleg over de stellingen van de regering over het Braziliaanse milieu”.

Diverse parlementsleden van de oppositie stelden de waarheid van de feiten zoals ze door Bolsonaro voorgesteld werden, in vraag, vooral de minimalisering van de vele bosbranden in het Amazonegebied en het bedrag van de uitkering ‘auxilio emergencial’ – Bolsonaro zei dat de respectievelijke uitbetalingen tijdens de pandemie samen US$ 1.000 bedragen, aan de huidige wisselkoers een bedrag van R$ 5.481 (terwijl het in werkelijkheid om heelwat minder gaat).

Randolfe Rodrigues (Rede), oppositieleider in de Senaat: “Kan iemand mij vertellen welke Braziliaan een ‘auxilio emergencial’ uitbetaald kreeg van duizend dollar, waarover Bolsonaro het had bij de Verenigde Naties?” . Rodrigues zei ook dat de president loog toen hij beweerde dat er een zero tolerantie bestaat met betrekking tot de bosbranden, en dat het hooggerechtshof STF de verantwoordelijkheid van de federale regering in de strijd tegen de pandemie wegnam: “Bolsonaro verminderde het aantal inspecteurs van Ibama (milieu controle orgaan), en de beslissing van het hooggerechtshof verdeelde enkel de verantwoordelijkheid tussen deelstaten, gemeenten en de federale regering”.

Volksvertegenwoordiger André Figueiredo (PDT), oppositieleider in de Kamer: “Bolsonaro nam deel aan de Algemene Vergadering van de VN om te liegen. Hij zal vertrappeld worden door de nationale en internationale pers”.

Alessandro Molon (PSB): “Bolsonaro beweert dat de regering bijstand gaf aan meer dan 200.000 indianen families, maar in werkelijkheid ontnam hij hen het recht op drinkwater, te midden van de pandemie. De president beschaamt Brazilië tegenover gans de wereld”.

Ook de president reageerde op zijn eigen speech: “Indien de media kritiek geven op mijn uitspraken, dan betekent dit dat het een goede toespraak was”.

Nou ja.

Bron

Foto: Twitter

#BraziliëNieuwsOnline #AndréFigueiredo #VerenigdeNaties #JairBolsonaro #AlessandroMolon #RicardoBarros #RandolfeRodrigues

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page