top of page
  • Observer

Osmar overschrijdt de limieten

OsmarCamara

De radicale houding van het regime werd andermaal aangetoond door volksvertegenwoordiger en arts Osmar Terra, genoemd als mogelijke plaatsvervanger van minister Mandetta (Gezondheidszorg). Het is eerder onwaarschijnlijk dat hij opnieuw minister zal worden, maar hij liet zich wel opvallen bij de Kamercommissie die zich buigt over strategieën in de strijd tegen het coronavirus.

Osmar Gasparini Terra, enkele weken geleden nog minister van Burgerschap en momenteel volksvertegenwoordiger voor de MDB, is een hevige verdediger van de Bolsonaro theorie en vindt ook dat iedereen weer zo snel mogelijk aan de slag moet. Via de sociale media is hij erg actief en verspreidt voortdurend berichten om zijn gelijk (en dat van Bolsonaro) aan te tonen.

Gisteren lokte hij een heftige reactie uit van Mara Gabrilli, senator voor de PSDB) en deed zijn collega Carmen Zanotti (Cidadania), sterk geallieerd met minister Mandetta, in tranen uitbarsten. Het thema was de situatie van de mindervaliden tijdens de pandemie, maar Terra weerstond niet en lanceerde opnieuw een aanval op de strategie van het ministerie van Gezondheidszorg in de strijd tegen de pandemie.

De verdedigers van een sociaal isolement noemde hij als “apostelen van de quarantaine”, zei dat “de opoffering die gevraagd wordt van de bevolking nutteloos is”, en dat “de pandemie overal in Brazilië in regressie is”. Voor hem wordt er “een terreur uitgeoefend op de bevolking”, een “apocalyptisch scenario” waarin iedereen wordt voorgehouden “dat de wereld morgen afgelopen is”, en dit terwijl het aantal doden in Brazilië veel lager ligt dan de rapporten en projecties laten uitschijnen.

Mara Gabrilli kon zich niet meer beheersen en reageerde woest op de provocaties van Osmar Terra: “Osmar, genoeg! U predikt een genocide! Het is echt heel erg wat u hier doet!” .

Meteen daarop barste Carmen Zanotti in tranen uit en riep: “Duizend overlijdens zijn even belangrijk als 200.000! Wij mogen een dergelijke situatie niet minimaliseren!”.

Bron

Foto: YouTube

#MaraGabrilli #CarmenZanotti #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #LuizHenriqueMandetta #Coronavirus #COVID19 #OsmarTerra

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page