top of page
  • Observer

Over gekheid en geldzucht

Silas

Zelfs in deze coronavirus-tijden weigeren de hogepriesters in hun tempels, om hun handeltje even stil te leggen. Het gerecht van Rio de Janeiro weigerde in te gaan op het verzoek van het openbaar ministerie (MPRJ) om de cultussen te verbieden, geleid door pastoor en leider van de pinksterkerk kerk “Assembleia de Deus Vitória em Cristo”, Silas Malafaia. Het MPRJ kondigde al aan dat ze in beroep gaan tegen de uitspraak.

Rechter Marcelo Sá Baptista legde zijn beslissing als volgt uit, tegenover de maatregelen van de autoriteiten in een poging om de verspreiding van het virus af te remmen: “De gerechtelijke macht kan niet fungeren als een positieve wetgever, en beperkingen & rechten opleggen zonder rechtsbescherming, vooral als die de gegarandeerde rechten van de grondwet schenden”. En verder: “De uitvoerende macht heeft nog niet bepaald dat religieuze diensten moeten onderbroken worden. De wetgevende macht stelde geen enkele wet op in die zin. De gerechtelijke macht kan dus niet de status van wetgever opeisen en regels opstellen, in strijd met de regels die tot dusver door de beheersorganen van de bestaande crisis werden opgemaakt”.

De pastoor in kwestie plaatste een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij herhaalt dat hij niet van plan is het aantal cultussen te verminderen, of om zijn kerken te sluiten omwille van de pandemie met het coronavirus. Hiermee gaat hij in tegen de aanbevelingen van autoriteiten van de volksgezondheid die samenkomsten van mensen sterk afraden.

In de video zegt hij dat de kerk net zo belangrijk is als de maatregelen in de strijd tegen het virus, en dat hij geen cultussen meer zou laten plaatsvinden indien de autoriteiten zich verplicht zien om het openbaar vervoer stil te leggen. Hij zei erbij dat hij zijn tempels openlaat zodat gelovigen er terecht kunnen als ze dat wensen.

Gekheid en geldzucht gaan in dit geval hand in hand.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #MPRJ #RiodeJaneiro #SilasMalafaia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page