top of page
  • Observer

Palocci of paljas

Palocci03

Ex-minister Antonio Palocci, een van de zwaargewichten in de regeringen van de arbeiderspartij, ondertekende een gerechterlijk akkoord met de federale politie. Tegenstanders van Lula en Dilma roepen in koor dat deze overeenkomst mag beschouwd worden als het akkoord dat “het einde van de wereld” inluidt, dit omdat zij ervan uit gaan dat de ex-president het belangrijkste slachtoffer zal zijn van de biecht van Palocci.

De ex-minister verhoogde zijn het ritme van de onderhandelingen met afgevaardigden van de federale politie nadat hij veroordeeld werd tot 12 jaren opsluiting, voor dezelfde feiten waarvoor Lula in de cel zit: passieve corruptie en het witwassen van smeergeld.

Palocci zocht naar dit akkoord omdat eerdere onderhandelingen met het federale openbaar ministerie op niets uitliepen, in de hoop op strafvermindering.

Hij legde al eerder bezwarende getuigenissen af in het nadeel van Lula, inclusief de bewering dat ex-president Lula een “bloedverbond” had afgesloten met het bedrijf Odebrecht. Ook ex-presidente Dilma Rousseff werd er door hem van beschuldigd om op de hoogte te zijn van het corruptieschema.

Het akkoord moet evenwel nog gehomologeerd worden. Aangezien hij geen namen vermeldde die genieten van het ‘foro privilegiado’ moet het akkoord ondertekend worden door rechter Sergio Moro. Hij zal zijn getuigenissen bovendien moeten staven met bewijzen, op het gevaar af dat hij de rest van zijn straf moet uitzitten. Die getuigenissen zullen snel duidelijk maken of Palocci een “paljas” is, of niet.

Foto: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #Odebrecht #AntonioPalocci #Lula #DilmaRousseff #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page