top of page
  • Observer

Paraty en Ilha Grande op Werelderfgoedlijst

Ilha-Grande

Unesco (de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) heeft vandaag besloten om het stadje Paraty en het eiland Ilha Grande (foto boven), ten zuiden van Rio de Janeiro, op te nemen in de Werelderfgoedlijst.

Serra-da-Bocaina

Het gaat voornamelijk om het historische centrum van Paraty en het bosreservaat van het Atlantische regenwoud van de regio Ilha Grande, zoals de Serra da Bocaina (foto) en het eiland in kwestie. Het is voor het eerst dat een mix van bepaalde patrimonia in Brazilië wordt opgenomen in de lijst, met zowel culturele als natuurlijke rijkdommen. Van de meer dan duizend wereldse erfenissen zijn er slechts 39 locaties in 31 landen, gemengde locaties.

Paraty-1

Paraty (foto) en Ilha Grande vormen hierbij een aanvulling van 21 andere werelderfgoedsites waarvan er zeven als natuurlijke rijkdom beschouwd worden, en 14 andere als cultureel erfgoed.

Enkele voorbeelden: Ouro Preto (Minas Gerais), Olinda (Pernambuco), São Luís (Maranhão), Cidade de Goiás (Goiás) en Salvador (Bahia), Brasilia Pilot Plan, Pantanal, Noronha en Atol das Rocas, Nationaal Park Iguaçu (Paraná), Cariocas Landscapes (Rio de Janeiro) en Cais do Valongo (Rio de Janeiro).

Bron: Agência Brasil

Foto's: Fernando Frazão - Tomaz Silva - Agência Brasil / Wikimedia Commons

#FernandodeNoronha #IlhaGrande #Olinda #BraziliëNieuwsOnline #Goiás #Paraty #Unesco #SãoLuís #Pantanal #OuroPreto #SerradaBocaina #Iguaçú #Salvador

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page