top of page
  • Observer

Parlementairen bezorgd om Lula

Viana-Calheiros-Lobao

De beroemdste gevangene van het land, ex-president Lula, kreeg gisteren het bezoek van vijf senatoren, leden van de “Comissão da Constituição e Justiça do Senado”. Het officiële doel van het bezoek: een inspectie van de condities waarin de opgeslotene zich bevindt. Het groepje ‘bezorgde’ parlementariërs bestond uit Renan Calheiros (MDB), Roberto Requião (MDB), Armando Monteiro (PTB), Jorge Viana (PT) en Edison Lobão (MDB).

De inspectie werd toegestaan door de verantwoordelijke rechter, Carolina Moura Lebbos. Zij verklaarde dat dit al de vierde keer was dat parlementaire commissies ter plaatse de situatie van de gevangene komen beoordelen. In totaal zitten er in Brazilië ongeveer 700.000 mensen achter de tralies, een groot deel daarvan in overbevolkte gevangenissen en onder onmenselijke omstandigheden. De rechter merkte op in haar toelating dat er geen recente informatie bestond over parlementaire inspecties in andere strafinstellingen.

Bij het buitenkomen van het gebouw van de federale politie waar Lula opgesloten zit, verklaarde Roberto Requião dat Lula “in goede vorm verkeert en een atletische indruk maakt, klaar voor de verkiezingen”.

Senator Renan Calheiros zei dat het bezoek als doel had om te eisen dat het proces de grondwettelijke weg volgt: “Hij werd veroordeeld zonder bewijzen, omwille van zijn overtuiging. De uitvoering van zijn straf werd geanticipeerd en dat is in tegenstelling met de grondwet, fundamenteel ook met de democratie”. Calheiros vindt dat Lula een politieke gevangene is. Jorge Viana en Edison Lobão legden gelijkaardige verklaringen af.

Foto: Fotos Públicas - Cláudio Kbene

#EdisonLobão #BraziliëNieuwsOnline #CarolinaLebbos #ArmandoMonteiro #RenanCalheiros #Curitiba #RobertoRequião #Lula #JorgeViana

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page