top of page
  • Observer

Parlementairen willen opslag

Meer

Volgens columniste Andreza Matais (Estadão) wordt er in de Kamer en in de Senaat gestreefd naar een loonsverhoging voor de heren en dames parlementairen, dit vanaf de volgende legislatuur. Enkele ministers van het STF zijn betrokken in het debat, uit ontevredenheid met het besluit van voorzitster Cármen Lúcia om geen voorstel in te dienen tot verhoging van hun inkomens vanaf 2019.

Het voorstel, tot nog toe besproken achter de schermen, houdt in om het plafond van van R$ 33.763,00 op te trekken naar R$ 38.000,00 (8.540 euro). De verhoging van R$ 4.237,00 komt overeen met de woonvergoeding die de magistraten nu uitgekeerd krijgen, een vergoeding die, wat hen betreft geïncorporeerd zou worden in hun salaris. Het loonplafond van de rechters geldt als basis voor alle Braziliaanse magistraten, deputados en senatoren. De laatste verhoging van dit grondwettelijk plafond werd goedgekeurd in december 2014 toen het salaris van de ministers werd opgetrokken van R$ 29.400,00 naar R$ 33.763,00. Naar verwachting zal de nieuwe verhoging voorgelegd worden aan het parlement om te stemmen, na de verkiezingen.

Velen kijken met grote verwachtingen uit naar de komst van minister Dias Toffoli die het presidentschap van het STF zal overnemen van Cármen Lúcia, in september. Politici en ambtenaren geloven dat hij zich gunstiger en corporatiever zal opstellen. Ook zij die betrokken zijn in het Lava Jato onderzoek hebben verwachtingen omtrent de nieuwe leiding van het hof.

Illustratie: Renan Lima

#BraziliëNieuwsOnline #Estadão #DiasToffoli #CarmenLúcia #STF

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page