top of page
  • Observer

Paula Belmonte: In Indië eten ze met hun handen

Paula-Belmonte

Federale volksvertegenwoordigster Paula Belmonte (Cidadania) minimaliseerde de effecten van het coronavirus in Brazilië, gedurende een virtuele vergadering van de Kamercommissie die zich buigt over de problemen van de pandemie, en zei dat men een “sociale paniek” wil creëren.

Belmonte presenteerde ook een wetsvoorstel tot het toelaten van een ozontherapie in de behandeling van besmettingen met covid-19 in gans het territorium van Brazilië. Zij gaf wel toe dat er nog geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat van de effectiviteit van een dergelijke behandeling, noch preventief, noch na de bevestiging van een besmetting.

Volgens de ‘deputada’ mogen de cijfers van Brazilië niet vergeleken worden met die van Europa, maar wel met die van Indië. Belmonte: “Indië is het tweede dichtstbevolkte land ter wereld, een land waar een cultuur bestaat om met de handen te eten. Een grote meerderheid doet dat, onafhankelijk van de sociale klasse, het hoort gewoon bij hun cultuur. Het is eveneens een land met een cultuur van kussen en omhelzen (sic). En de cijfers stijgen niet. Hoe zou dat komen? Ik zie dus dat wij onze realiteit moeten vergelijken met landen die dichtbevolkt zijn, net als wij, en dat we geen sociale paniek mogen veroorzaken”.

Indië registreerde tot op vandaag 12.400 besmettingen, met 423 doden. Brazilië, het zesde dichtstbevolkte land, noteert 29.000 gevallen van covid-19, en 1.700 doden. Echter, beide landen testen erg weinig. In Indië worden 199 testen uitgevoerd op 1 miljoen mensen; in Brazilië 296 op een miljoen. In de USA, bijvoorbeeld, worden er 9.800 testen uitgevoerd per 1 miljoen. Het is ook niet juist dat de cijfers van Indië niet stijgen. Op 9 april werden er 49 doden geregistreerd, de dag voordien 18. Het aantal besmettingen steeg van 1.700 op 1 april, naar 10.400 gisteren.

De volksvertegenwoordigster bracht ook niet in rekening dat Indië al een sociale isolatie oplegde in maart, wat ertoe bijdroeg dat de curve van het aantal besmettingen minder hoog werd. De isolatie wordt als de grootste ter wereld beschouwd waarbij 1 miljard mensen betrokken zijn, en werd verlengd door de Indiase regering tot mei.

Paula Belmonte, gehuwd met advocaat Luís Felipe Belmonte, tweede vicevoorzitter van Aliança pelo Brasil, de nieuwe partij van Bolsonaro, viel tijdens de meeting de strategie van sociale isolatie aan: “Dit alles veroorzaakt een ziekte, een psychologische aandoening. De hoop bestaat er niet in om dit op te lossen door zo veel mogelijk mensen op te sluiten”. Voor haar “is het belangrijk dat de mensheid niet alleen gered wordt van deze pandemie, maar dat de Brazilianen gevrijwaard blijven van alle kwaad dat kan gebeuren”. Paula is er zeker van dat het aantal doden in Brazilië beperkt blijft tot een minimum: “We hebben het over een pandemie en we veroorzaken sociale paniek. Spijtig genoeg zijn de cijfers onderschat. Maar we beschikken over een reëel cijfer, met name dat van het aantal doden, en dat aantal groeide godzijdank niet zoveel als in de statistieken wordt getoond. Het is belangrijk om dat te zeggen. Ik weet dat iedereen hier wenst dat onze bevolking geholpen wordt, maar wij hebben een grote verantwoordelijkheid omtrent deze sociale paniek die wordt opgebouwd, omdat de overheid enkel over geld kan beschikken door het privaat initiatief, als er arbeiders zijn, bedrijven. De staat heeft geen geld. Wie werkgelegenheid schept is diegene die werkt. En wij moeten ons verenigen in dat doel, niet in het idee van duizenden die om het leven gaan komen. Indien God het toelaat, dan sterven er geen mensen meer, of enkel een minimum aantal”, aldus de volksvertegenwoordigster.

Ozontherapie

Ozontherapie is een techniek waarbij het bloed verrijkt wordt met ozon, dat als hoogwaardige zuurstof beschouwd wordt. Ozon kan ook intramusculair toegediend worden, of via bestraling, zonder dat het bloed het lichaam verlaat. Of ozontherapie ook effectief prestatie bevorderend of genezend werkt, is binnen de wetenschappelijke wereld onderwerp van discussie. Het Wereld anti-doping agentschap Wada liet in 2009 wetenschappelijk onderzoek doen naar ozontherapie. De conclusie was op dat moment dat er geen prestatiebevorderend noch ander effect kon worden vastgesteld. De therapie zit nog altijd ergens in een grijze zone.

Bron

Foto: YouTube

#Ozontherapie #PaulaBelmonte #BraziliëNieuwsOnline #AliançaPeloBrasil #JairBolsonaro #Indië #Cidadania

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page