top of page
  • Observer

Paulo Guedes: “Hou uw mond en ga aan de slag!”

33915034868_53ac39be75_c

Economie minister Paulo Guedes gaf de overwinning van Lula eindelijk toe tijdens een evenement t.g.v. het dertigjarig bestaan van het Secretariaat voor Economische Politiek, een belangrijk onderdeel van het ministerie van Economie. Hij deed dat niet zonder enkele grofheden, zoals voorgeschreven in het bolsonaristische handboek dat vele liberale Brazilianen omarmden als een nieuwe manier van leven.

“Jullie wonnen, hou nu uw mond, ga aan de slag, en doe iets nuttigs. De uitdaging is groot, maar er zijn nog grotere kansen”, zo begon hij.

“Indien jullie minder lawaai maken en wat meer met het hoofd werken, en minder met leugens, dan wordt het misschien een goede regering. Het zal er vanaf hangen dat jullie niet liegen. En ook van andere zaken”, zo ging hij verder.

Lula veroorzaakte veel wantrouwen in de economie door kritiek te geven op de financiële markten, door de fiscale verantwoordelijkheid van de sociale verantwoordelijkheid te scheiden, die hand in hand moeten gaan.

Paulo Guedes zei niet alleen dat Lula zijn mond moest houden, maar loog ook, omdat hijzelf meewerkte aan de opmaak van maatregelen waardoor het uitgavenplafond doorboord werd.

“Wij pakten uit met het grootste sociaal programma tot nog toe, met fiscale verantwoordelijkheid. Wat voor een verhaal is me dat, om te zeggen dat er een conflict bestaat met de sociale verantwoordelijkheid? Dat is onwetendheid, dat toont een gebrek aan technische competentie om het probleem op te lossen”, zo zei hij zonder het schaamrood op zijn kaken te krijgen.

“Jullie zien de verwarring, als gevolg van het doorboren, een voorstel tot wetswijziging buiten het uitgavenplafond, zonder dat die gefinancierd wordt”, zo beweerde Guedes die er nog aan toevoegde dat een begroting buiten het uitgavenplafond uiteindelijk zal dienen om werken te financieren.

Het is goed om eraan te herinneren dat hij die kritiek geeft op de nieuwe regering, zelf de liberale regels kwetste, niet alleen door het uitgavenplafond te doorbreken, maar ook om te knoeien met de controle op de brandstofprijzen van Petrobras.

Paulo Guedes vindt het zijn goed recht om op alles kritiek te geven, ook op het overgangswetvoorstel, dat de wet minder geweld aandoet dan het kamikaze wetsvoorstel, op onregelmatige wijze op de vooravond van de verkiezingen goedgekeurd, om, ten alle prijze, de overwinning te garanderen van Jair Bolsonaro. Die kwam er niet. Brazilië blijft zitten met de brokken.

Bron

Foto: Isac Nóbrega/PR

#BRNieuws #JairBolsonaro #PauloGuedesLula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page