top of page
  • Observer

Paulo Guedes: Ik ben niet verslaafd aan mijn ambt

Guedes-Senado

Minister van economie Paulo Guedes werd vandaag op de rooster gelegd door de Senaat, dit m.b.t. de geplande hervorming in de sociale zekerheid en de pensioenen. De uitleg van de minister gebeurde voor de leden van de commissie voor economische onderwerpen (CAE – Comissão de Assuntos Econômicos) en was live te volgen op de televisie.

Senator Eliziane Gama (PPS) vroeg hem of hij de regering zou verlaten indien de hervorming niet goedgekeurd zou worden. Guedes antwoordde: “Het is mijn verantwoordelijkheid om het niet op te geven na een eerste nederlaag. Maar als de wetgevende machten ermee akkoord gaan dat de staat R$ 800 miljard schulden heeft bij de deelstaten, en als de hervorming afgekeurd wordt, waarom zou ik dan nog blijven? Om de brand te blussen? Dan vervoeg ik beter het brandweerkorps van Brazilië. Ik ben niet verslaafd aan mijn ambt”, zo zei hij.

De minister zei ook dat hij sinds de verkiezingscampagne moest antwoorden op de vraag waarom hij Jair Bolsonaro steunde. Volgens hem werd hij altijd gesteund door de president om de nodige economische maatregelen, nodig om de Braziliaanse economie weer op gang te krijgen, te verdedigen: “Ik geloof in de dynamiek van onze democratie en ik ben ervan overtuigd dat de politieke partijen en de drie machten hun rol zullen vervullen. Ik heb daar geen twijfels over. De president heeft mij altijd al gesteund bij de maatregelen die ik voorstelde om de problemen van Brazilië op te lossen. Mocht de president en jullie dat niet willen, zou ik dan jullie dan willen hinderen bij jullie werk?” , zo verklaarde hij.

Bron

Foto: Paulo Guedes (rechts), naast senator Omar Aziz (midden) en Senaatsvoorzitter Davi Alcolumbre (links)

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #ElizianeGama #JairBolsonaro #PauloGuedes #CAE

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page