top of page
  • Observer

Petrobras leidt Brazilië naar een chaos

Diesel

President Jair Bolsonaro gaf vandaag zware kritiek op het staatsbedrijf Petrobras via Twitter, na het nieuws dat de oliereus opnieuw prijsverhogingen aankondigde.

Hij drukte erop dat de federale regering, hoofdaandeelhouder van het bedrijf, tegen eender welke verhoging is van de brandstofprijzen, en zei dat Petrobras Brazilië naar een chaos leidt.


– O Governo Federal como acionista é contra qualquer reajuste nos combustíveis, não só pelo exagerado lucro da Petrobrás em plena crise mundial, bem como pelo interesse público previsto na Lei das Estatais. — Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) June 17, 2022

Volgens de president is die houding niet alleen te danken aan de “overdreven winst” van het bedrijf, te midden van een globale crisis, maar ook aan het “publieke belang”, voorzien in de wetten voor staatsbedrijven.

“De president van Petrobras, directeurs en raadgevers weten maar al te goed wat er gebeurde bij de staking van de vrachtwagensector in 2018, en de nadelige gevolgen daarvan voor de Braziliaanse economie en het leven van de bevolking”, zo bevestigde hij.

Niet vermelde bronnen van Petrobras vermelden een komende prijsstijging van 12 tot 14% voor de diesel, vanaf morgen zaterdag.

Bron

#BRNieuws #JairBolsonaro #Petrobras #Twitter

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page