top of page
  • Observer

Politici uitgejouwd door gelovigen

NSA00

Het bedevaartsoord “Santuário de Nossa Senhora Aparecida” in het gelijknamige municipio (Aparecida) in de staat São Paulo kreeg gisteren 200.000 bedevaarders op bezoek, ongeveer 30.000 meer dan vorig jaar. De feestdag (Nossa Senhora Aparecida) viel in 2016 op een dinsdag. De viering van gisteren herdenkt ook de 300ste verjaardag van de verschijning van het beeld van de patroonheilige van Brazilië. De volledige naam van het O.L. Vrouw beeldje luidt Nossa Senhora da Conceição Aparecida.

NSA04

Duizenden pelgrims zakten tevoet af vanuit naburige steden, via de snelweg Rodovia Dutra, de grote verbindingsweg tussen Rio de Janeiro en São Paulo, zelfs onder een grote hitte. De gemiddelde temperatuur in Aparecida bedraagt 32 graden Celsius maar liep gisteren op tot 36 graden. Binnen het heiligdom werden 388 mensen geholpen door een ploeg van medische werkers.

NSA02

De parking rondom de basiliek heeft een capaciteit voor 3.000 wagens en 2.000 autobussen en was al volledig volzet in de ochtenduren.

NSA03

Gedurende de mis werd een video uitgezonden met een boodschap van paus Franciscus die het Braziliaanse volk sterkte toewenste in de strijd tegen de corruptie. Na het beëindigen van de video werden de aanwezige (en niet-aanwezige) politici (gouverneur Geraldo Alckmin en ministers Antonio Imbassahy en Gilberto Kassab) duchtig uitgejouwd door het aanwezige publiek. President Michel Temer was zo verstandig om weg te blijven maar plaatste wel een video met een boodschap over de religieuze viering op het internet.

Foto's: Rovena Rosa - Valter Campanato -Agência Brasil

#GeraldoAlckmin #BraziliëNieuwsOnline #NossaSenhoraAparecida #MichelTemer #AntonioImbassahy #GilbertoKassab

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page