top of page
  • Observer

Politiek brandweerkorps

Queimadas-RO

Volgens Kamervoorzitter Rodrigo Maia (DEM) wordt er een externe commissie samengesteld om de vele branden in het Amazone gebied te begeleiden. Daarnaast komt er een tweede commissie om de kwestie te onderzoeken en om voorstellen te doen aan de regering. De maatregel kan beschouwd worden als een reactie van het parlement op de milieupolitiek van de regering, en op de uitspraken van de president die insinueert dat de vele NGO’s, werkzaam in het gebied, zelf verantwoordelijk zijn voor de branden.

Queimadas-Incro

Maia twitterde: “Het is belangrijk dat wij onze landbouwexport sterk houden en ons milieu beschermen”.


Queimadas-Nasa

De reactie van de Kamer komt in dezelfde week dat gegevens van het instituut Inpe aantonen dat het aantal brandhaarden tussen 1 januari en 19 augustus van dit jaar, met 82% steeg in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Deze stijging had o.m. als gevolg dat de hemel boven de stad São Paulo bijna volledig verduisterde, rond 15 u vorige maandag.

Queimadas-Meio

De partij Rede (van o.m. ex-presidentskandidate Marina Silva en senator Randolfe Rodrigues) diende inmiddels een verzoek in tot impeachment van minister voor milieu, Ricardo Salles.

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Aqua - Nasa / CBM - RO
Ascom - Seel

#Rede #RicardoSalles #SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Inpe #Amazonas #RodrigoMaia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page