top of page
  • Observer

Politiek geweld: hoe te gebruiken

Maninho

16/05/2018 – Raadslid van Diadema (SP) Manoel Eduardo Marinho, gekend als “Maninho do PT”, en zijn zoon Leandro Eduardo Marinho, boden zichzelf aan bij de politie. Er was een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen beiden wegens een poging tot moord tegen de ondernemer Carlos Alberto Bettoni, aangevallen door de twee mannen voor het instituut Lula, in Ipiranga, op 5 april, eerder dat jaar.

Bettoni werd belaagd door Maninho en zijn zoon omdat hij leuzes en beledigingen uitte tegen de arbeiderspartij PT, op het moment dat de toenmalige senator Lindbergh Farias geinterviewd werd door de pers. Dat interview kwam er naar aanleiding van het aanhoudingsbevel tegen Lula, uitgevaardigd door rechter Sérgio Moro.

Een van beide agressors duwde Bettoni zodanig hard dat hij met zijn hoofd tegen een vrachtwagen knalde die net voorbij kwam. Bettoni liep een hersenschudding op en werd opgenomen in het hospitaal waar hij bijna een maand lang verbleef. Maninho verbleef 7 maanden achter de tralies wegens poging tot moord.

09/07/2022 – Ex-president Lula krijgt bakken kritiek over zich heen van aanhangers van Bolsonaro omdat hij zijn dank uitsprak aan Maninho do PT tijdens een toespraak in Diadema, vorige zaterdag.

“Deze kameraad Maninho verbleef zeven maanden in de gevangenis omdat hij niet toestond dat een kerel me bleef uitschelden voor de deur van het instituut Lula”, aldus Lula die meende dat Maninho aanwezig was op het evenement van zijn toespraak.

“Dus Maninho, ik wil hier in uw naam het volk van Diadema bedanken voor de solidariteit, omdat Maninho en zijn zoon deelnamen aan deze strijd. Dank u Maninho. De schuld die ik bij u heb, kan nooit terugbetaald worden in geld, we gaan dat betalen in de vorm van solidariteit en kameraadschap”, zo ging hij verder.

Bettoni overleefde de agressie, maar het had anders kunnen aflopen, zoals een gelijkaardige geweldpleging op een Lula-aanhanger in Foz de Iguaçu dit weekend, deze keer met een vuurwapen.

Het politieke geweld in Brazilië is niet nieuw. De polarisatie wordt al jaren in de hand gewerkt door de politieke kopstukken die niet aarzelen om voldongen feiten als deze hierboven beschreven, te gebruiken om het vuur nog meer aan te wakkeren.

Bron

Foto: pt.org.br

#Diadema #JairBolsonaro #FozdeIguaçú #ManinhodoPT #Lula #BRNieuws #LindberghFarias #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page