top of page
  • Observer

Prefiro Ciro

Prefiro-Ciro

De slogan “Prefiro Ciro” betekent, letterlijk vertaald, “ik geef de voorkeur aan Ciro”. Voor de leken in de Braziliaanse verkiezingsstrijd: het gaat om Ciro Gomes van de centrum-linkse partij PDT (Partido Democrático Trabalhista). Het ontbreekt de 64-jarige advocaat niet aan vechtlust, maar tot op vandaag raakt hij niet verder in de peilingen dan 7%, te weinig om een grote kans te maken. Toch blijft hij doorknokken.

Zijn nieuwste stunt bestaat erin om president Bolsonaro aan te klagen bij het kieshof TSE (Tribunal Superior Eleitoral). Gomes verdedigt het stand punt dat Bolsonaro op zijn minst een straf verdient voor zijn meeting met een groep buitenlandse ambassadeurs op 18 juli l.l. waar hij zijn beklag deed over het Braziliaanse kiessysteem en hierbij rechtstreeks enkele ministers van het kieshof aanviel.

“Het gaat erom om te weten of de president al dan niet een strafbaar feit pleegde. Een van de grootste verontwaardigingen waar ik getuige van was tijdens mijn leven was om toe te zien hoe de president van de republiek 40 of 50 buitenlandse ambassadeurs rond zich verzamelde om de centrale instituten van Brazilië te belasteren en te demoraliseren”, aldus de presidentskandidaat.

Enkele uren voor zijn verklaring had zijn partij, de PDT, al aangekondigd dat ze een actie opstarten bij het TSE met het verzoek om de kandidatuur van Bolsonaro te verbieden, naar aanleiding van die meeting met de ambassadeurs.

Gomes: “Dit schaamtelijk gedrag kan niet ongestraft blijven. Hij verdient op zijn minst een boete. Het kiestribunaal moet beschikken over de capaciteit om de wet te interpreteren en om streng te zijn voor iedereen. Wij zijn allemaal onderworpen aan de wet”.

Ciro antwoordde goedgehumeurd op vragen van journalisten. Gevraagd of hij er vertrouwen in had dat hij de tweede kiesronde zou halen, bevestigde hij dat “het plan in mijn hoofd erin bestaat om te winnen in de eerste ronde, maar omdat ik over een zekere hoeveelheid bescheidenheid beschik, ga ik op een nederige manier een poging doen om een plaats te winnen in de tweede kiesronde”.

Bron

Illustratie: YouTube

#CiroGomes #TSE #PDT #JairBolsonaro #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page