top of page
  • Observer

Pro Lula versus contra Lula

Lula-Unief

De recente Datafolha peiling wordt op verschillende manieren geïnterpreteerd, afhankelijk van het politieke standpunt dat men inneemt. Lula aanhangers kraaien victorie omdat hij nog altijd zou winnen met ruime voorsprong, tegenstanders wijzen dan weer op de achteruitgang die hij opliep i.v.g. met de vorige peiling, het feit dat Bolsonaro stand houdt in de peiling, en de score van nieuwkomer Joaquim Barbosa die vanuit niets de 4de plaats haalt, zelfs de derde in de scenarios zonder Lula.

Een ander resultaat van deze peiling waarover de Lula aanhangers weinig of niets reppen, is dat 54% van de ondervraagden akkoord gaat met zijn opsluiting. En 62% van de Brazilianen zijn ervan overtuigd dat de ex-president niet eens zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen.

Slechts 40% van de ondervraagden vinden dat Lula onterecht veroordeeld en opgesloten werd; 6% heeft helemaal geen antwoord op deze vraag.

Een andere vraag luidde: meent u dat Lula verboden moet worden om deel te nemen aan de verkiezingen? Hierop antwoordde 50% met ja, en 48% met neen.

De meerderheid van de ondervraagden die Lula’s veroordeling en opsluiting goedkeuren zijn mannen, met een hogere graad van scholing, een gemiddeld maandloon en wonend in de regio’s zuidoosten, zuiden of centrum-westen. Bij de hoogstgeschoolden stijgt dit percentage tot 71%. Zij die menen dat Lula onrecht werd aangedaan (51%), wonen vooral in de noordelijke en noordoostelijke regio’s van Brazilië en zijn over het algemeen lager geschoold.

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#NieuwsBrazilië #Datafolha #JairBolsonaro #JoaquimBarbosa #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page