top of page
  • Observer

PT versus PT?

CostaBaianos

De gouverneur van Bahia, Rui Costa (PT), ging vandaag opnieuw in op de kritiek van president Bolsonaro, met betrekking tot de politionele actie waarbij de voortvluchtige militieleider Adriano da Nóbrega om het leven kwam.

“Ik hoop dat de president van de republiek wat meer tijd gaat besteden aan de werkloosheid, aan de strijd tegen armoede. Het aantal armen van Brazilië gaat weer in stijgende lijn. Ik hoop ook dat hij ophoudt met het blokkeren van de uitkering Bolsa Família, voor de families in het noordoosten. Het land kent alsmaar meer armoede, meer ongelijkheid. De president, in plaats van eventuele problemen op te lossen van zijn zonen, zou de problemen van het land kunnen aanpakken. Ik wens geen polemiek met de president van de republiek. Ik wil enkel in vrede regeren, zoals ik tot nog toe gedaan heb”.

Over de actie van de Baiaanse politie

“Ik heb in de voorafgaande dagen van de actie geprobeerd om het thema te beperken tot een actie van de politie, een operatie waarin het openbaar ministerie betrokken is. Een gouverneur is geen beheerder van acties van de politie, noch van acties waarin criminelen en marginalen betrokken zijn. Daar heb ik niet voor gestudeerd. Wie daarvoor opgeleid en getraind werd, is de politie, en die handelde volgens de wet. Wat doet een burger die onschuldig is? Die zou zich overgeven. Wat hij (Nóbrega) deed was het tegenovergestelde, hij probeerde te vluchten voor de bevelen van de politie. Hij vluchtte een eerste keer, en nog eens een tweede keer maar deze keer door op hen te schieten. Ik zal niet zwijgen zolang Bahia aangevallen wordt, of de Baianen, eender wie het op hen gemunt heeft. Mijn manifestatie is ter verdediging van Bahia en van de mensen van mijn staat. Iedere keer als Bahia aangevallen wordt, zal ik de verdediging op mij nemen”.

Wadih Damous

WadihDamous

Voormalige volksvertegenwoordiger, advocaat Wadih Damous (PT – foto), een lid van de harde kern van de arbeiderspartij en een fervente verdediger van ex-president Lula, gebruikte de sociale media om in te gaan tegen de verklaringen van Rui Costa. Hij schreef:

“De executie van het militielid Adriano da Nóbrega, een held van Bolsonaro, moet klaar en duidelijk uitgelegd worden door de regering van Bahia, tenzij de gouverneur toegeeft dat hij geen controle heeft over zijn politie. Het imago van de PT mag niet bezoedeld worden door deze gebeurtenis. Werd hier een getuige uitgeschakeld? En wie was daar de opdrachtgever van?”

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert / Manu Dias - GovBA

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #RuiCosta #Lula #AdrianodaNóbrega #WadihDamous

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page