top of page
  • Observer

PTinder

PTinder

Het is geen nieuws “vers van de pers”, maar mocht het u ontgaan zijn: PTinder wordt een nieuwe relatie app voor aanhangers van links. Het idee komt van een advocate die “geïnspireerd” werd door het feit dat een vriend van haar diep in de put zat na een mislukte relatie. De app moet nog worden ontwikkeld, maar PTinder is reeds toegankelijk via Instagram.

Het blootgeven van een politieke voorkeur is zeker geen nieuwigheid bij apps als Tinder, maar nu kan een en ander vlotter verlopen voor aanhangers van links. Advocate Maria Goretti Nagime (35) is bezig met de creatie van PTinder. Het nieuws werd (iets meer dan) een week geleden bekend gemaakt door de columniste Mônica Bergamo van de krant Folha de São Paulo. Zij kwam op het idee nadat ze geconfronteerd werd met het liefdesverdriet van een vriend die diep in de put zat na een mislukte relatie. Ze publiceerde een foto van het ‘slachtoffer’ op de sociale media en omschreef hem als advocaat, directeur van een technische school, communicatief en “politiek links” georiënteerd. Tot haar grote verrassing was deze laatste eigenschap het voornaamste argument waardoor vrouwen reageerden.

Volgens Maria Goretti zal er een platform met de naam “Partidão de Esquerda” (linkse partij) gecreëerd worden waarin mensen, “zowel personen die single zijn, ofwel in een open of verwarde relatie zitten” en “op zoek zijn naar een nieuwe liefde” geïnterviewd worden.

Het ganse verhaal klinkt erg Braziliaans, niet in het minst omdat een naam gekozen werd die exclusief verwijst naar één enkele (linkse) partij, ook al is het dan de grootste en meest bekende. Het idee lijkt niet van toepassing op de Lage Landen waar de naam zou moeten gewijzigd worden in SPATinder of SPTinder. Vooral die laatste naam bekt niet zo goed, terwijl de eerste zou kunnen verwijzen naar spataders of ‘uit elkaar spatten’. Over de rest van deze planeet zullen we het niet hebben.

Tenslotte rest nog de vraag: zal Tinder toelaten dat hun merknaam gebruikt wordt voor dit doel?

Bron

Foto: Facebook

#MônicaBergamo #PTinder #BraziliëNieuwsOnline #Tinder #FolhadeSãoPaulo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page