top of page
  • Observer

Puntjes op de i

LuislindaSantos

De zaak omtrent de schaamteloze eis van Luislinda Dias de Valois Santos, gepensioneerde rechter, momenteel minister van mensenrechten, blijft verontwaardigde reacties oproepen op het internet en in de dagelijkse berichtgeving, ook al zwijgt mevrouw Santos nu in alle talen. Ter herinnering: haar pensioen bedraagt 8.000 euro maar volgens de edelachtbare dame heeft zij ook nog eens recht op de normale vergoeding van een minister in haar functie waardoor haar maandelijkse inkomen zou stijgen naar 16.000 euro, dit omdat zij dat geld nodig heeft om “te eten, te drinken, kleren te kopen, lichaamsverzorging e.d. meer”. Het niet ontvangen van haar ministeriële vergoeding beschouwde zij als een verdoken vorm van slavenarbeid. Het tijdschrift Istoè zette even de puntjes op de i.

Luislinda is eigenares van een luxe woning in het al even luxueuze condominium Busca Vida, even buiten de hoofdstad van Bahia Salvador, aan het strand. Zij kocht die woning aan voor 200.000 euro, maar de werkelijke waarde van vandaag ligt een stuk boven dat bedrag. Een stuk grond in het begeerde condominium kost vandaag minstens 400.000 euro. Kant en klare woningen (van 300 m2 tot 1.100 m2) worden er momenteel verkocht aan bedragen die zweven tussen 790.000 en 1.980.000 euro. Mevrouw Luislinda bezit ook nog een appartement in Salvador t.w.v. 87.000 euro, en een ander in Curitiba (in het zuiden van Brazilië, in de staat Paraná) in een nobele wijk van de stad, t.w.v. 92.000 euro.

Naast haar bezittingen geniet deze dame ook nog van alle voordelen die het ministerschap met zich meebrengt: reizen op kosten van de belastingplichtige met een vliegtuig van de luchtmacht, een corporatieve kredietkaart, een rij onkostenvergoedingen, een dienstwoning in de hoofdstad Brasília.

Het hoeft geen betoog dat haar verklaringen de regering in verlegenheid bracht. Anderzijds vormen ze andermaal een toonbeeld van de schaamteloze manier waarop politici misbruik maken van hun positie, op de nek van de belastingbetaler. De verwijzing naar het begrip “slavenarbeid” (iets wat nog altijd bestaat in Brazilië) is daarbij een klap in het gezicht van João Modaal.

Foto: YouTube

#BraziliëNieuwsOnline #Curitiba #LuislindaDiasdeValoisSantos #Bahia #Istoé #Salvador

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page