top of page
  • Observer

R$ 93 miljoen om het merk Bolsa Família te verwijderen

BFamiliaABrasil

De Braziliaanse regering, in een campagne voor een herverkiezing, zal minstens R$ 93 miljoen ophoesten om het merk “Bolsa Família” te vervangen door “Auxílio Brasil” op de kaarten van de uitkering voor arme families. Het geld hiervoor zal beschikbaar gesteld worden aan de overheidsbank Caixa Económica door het ministerie van Burgerschap.

Het contract tussen het ministerie en de bank werd ondertekend in het begin van juni met een duur van zeven maanden, tot januari 2023. De kost per kaart werd geschat op R$ 14.

Vanaf het einde van juni werd begonnen met het sturen van 3,2 miljoen kaarten naar begunstigden in het ganse land. Met die kaart is het mogelijk om aankopen te doen, of om het geld – beschikbaar gesteld werd door de regering – af te halen aan een bankautomaat.

De uitkering Auxílio Brasil, vorig jaar in het leven geroepen door de regering Bolsonaro, vervangt de Bolsa Família, gelanceerd door de regering Lula. Over drie maanden nemen Lula en Bolsonaro het tegen elkaar op in de volgende presidentsverkiezingen.

Bron

#BolsaFamília #JairBolsonaro #CaixaEconómica #Lula #BRNieuws #AuxílioBrasil

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page