top of page
  • Observer

Ramptoerisme

Marcelo-AA

De minister van toerisme, Marcelo Álvaro Antônio (foto), overvloog gisteren met een helikopter het rampgebied in Brumadinho, getroffen door een dambreuk. Het motief van zijn bezoek aan het getroffen gebied is de aankondiging van maatregelen vanwege zijn ministerie om de regio er weer bovenop te helpen. De tragedie veroorzaakte op zijn minst 166 doden; 144 mensen worden vermist. Álvaro Antônio verdedigde de stelling dat het toerisme een uitweg kan bieden, een alternatief voor de afhankelijkheid van de mijnsector.

De minister had het over misdaden tegen de mensheid, zoals de systematische uitroeiing van honderdduizenden Joden in het kamp van Auschwitz en de ruim 3.000 doden, veroorzaakt door de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, om aan te tonen dat de slachtoffers van Brumadinho ter plaatse een herdenkingsmonument verdienen: “Ik geloof dat deze ramp, in mijn ogen een misdaad tegen de mensheid, hier ‘ad eternum’ moet geregistreerd worden”, zo klonk het.

Volgens het ministerie van toerisme is de regering bereid om 62 miljoen reais beschikbaar te stellen uit het fonds voor toerisme (Fungetur – Fundo Geral de Turismo) aan de investeringsbank BDMG (Banco de Desenvolvimento de Minas Gerais), en hiermee een kredietlijn te openen voor de dienstverleners in de sector toerisme van de regio, als dusdanig geregistreerd bij het officiële orgaan voor toerisme Cadastur.

Technici van het ministerie identificeerden reeds 7.200 ondernemers die toegang kunnen krijgen tot deze kredietlijn, met verlengde betalingstermijnen en gunstige intresten. De geïnteresseerden moeten projecten indienen bij de BDMG voor een technische analyse. De gelden zijn reeds beschikbaar, aldus het ministerie. De vrijgave hangt enkel nog af van een overeenkomst met de regering van de staat Minas Gerais die volgende week zou ondertekend worden.

De minister ging ook op bezoek bij het instituut Inhotim, voor een meeting met directeur Antonio Grassi. De officiële naam van dit openluchtmuseum luidt “Centro de Arte Contemporânea” en is een project van het “Instituto Cultural Inhotim”, opgericht in 2002. Het museum werd in 2004 gecreëerd in Brumadinho. Meer over dit museum incl. foto’s: klik hier.

Bruma8

Zonder de goede bedoelingen en het lumineuze idee van de minister in twijfel te trekken, blijft de vraag: is het niet beter om eerst alle rotzooi op te ruimen en de natuur weer in ere te herstellen alvorens busladingen toeristen naar Brumadinho te halen? Zo niet, gaat het niet over toerisme, maar wel over ramptoerisme.

Bron

Foto's: Divulgação Embaixada de Israel - Valter Campanato - Agência Brasil

#MinasGerais #Inhotim #BraziliëNieuwsOnline #Brumadinho #Auschwitz #Cadastur #BDMG #MarceloÁlvaroAntônio #Fungetur

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page