top of page
  • Observer

Rampzalig

CariocaBolso

Als er één woord is dat de performance van komiek Carioca (Márvio Lúcio) kan omschrijven, dan is dat ‘rampzalig’. Dat is ook de mening van de ploeg rondom president Bolsonaro over het korte optreden van Carioca bij de ontmoeting met de pers, in normale omstandigheden enkel met de president, een klein groepje Bolsonaro aanhangers en de journalisten die hem vrijwel dagelijks staan op te wachten voor het Palácio do Planalto.

De komiek had gisterenavond een interview met Bolsonaro, om te gebruiken in zijn bijdrage aan het programma Domingo Espetacular, op zondagavond bij het TV-netwerk Rede Record van de evangelische bisschop Edir Macedo. Carioca vroeg aan de president om ook een korte opname te maken op de ochtend nadien, vanmorgen dus. Beiden namen samen het ontbijt en de humorist kreeg het lumineuze idee om zich voor te doen als de president, als dusdanig de pers begroetend.

Carioca nam de plaats in van Bolsonaro die naast hem stond en beantwoordde de vragen van de journalisten die vooral wilden weten waarom de resultaten van het bruto binnenlands product (PIB – produto interno bruto) van 2019 zo teleurstellend waren, met een groei van niet meer dan 1,1 %, minder dan dat van het jaar daarvoor, met de toenmalige president Michel Temer. Bolsonaro kauwde de antwoorden eerst voor: “PIB? Wat is PIB? Vraag aan hen wat PIB betekent”. Een journalist zei dat de vraag bedoeld was voor de president, en niet voor de humorist. Carioca: “Paulo Guedes, Paulo Guedes” (minister van economie). Hierop suggereerde Bolsonaro breed lachend: “Posto Ipiranga”, wat zoveel betekent als ‘hij die de problemen oplost’.

Eerder kregen de persmensen een banaan aangeboden van de komiek, hiermee verwijzend naar het gebaar waarmee de president onlangs neerbuigend reageerde op een publicatie van journaliste Patricia Campos Mello (Folha de São Paulo). Zie foto hieronder.

BolsoPotopYT

Hieronder ziet u de volledige “show” van Carioca, gehuld in een maatpak en het presidentiële lint, een Brazilian horror story die vast een Oscar verdient.

Bron

Foto's: Agência Brasil / YouTube

#RedeRecord #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #PauloGuedes #Carioca #DomingoEspetacular

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page