top of page
  • Observer

Raquel Dodge eist terugbetaling van de PT

R-Dodge

Raquel Dodge, openbare aanklaagster van de republiek, bereidt een beroep voor waarin uitgekeerde budgetten uit het speciale verkiezingsfonds (Fundo Partidária – overheidsgeld om de partijen te financieren) aan de PT, terug moeten betaald worden, zolang er geen officiële vervanger komt voor Lula. Tot nog kreeg de PT al 20 miljoen reais uit dat fonds om de campagne van de presidentskandidaat en zijn vicepresident te helpen financieren. Lula’s kandidatuur werd vorige week geblokkeerd door het STE en hierdoor mag hij geen campagne voeren. De PT besteedde tot nog toe al 14,4 miljoen aan de campagne.

Naar verwachting zal Dodge het beroep vandaag nog indienen. De mogelijkheid dat de arbeiderspartij de uitbetaalde gelden zouden moeten teruggeven, werd vorige vrijdag al besproken op het kiestribunaal, maar er werd toen geen beslissing genomen door de ministers van het TSE.

De partij is verdeeld omtrent dit onderwerp. Een deel, zowel bij de partijleiding als bij de militanten, beschouwen het behoud van Lula’s kandidatuur tot aan de limietdatum als een risico, omdat dit de kansen van plaatsvervanger Fernando Haddad in het gedrang brengt. Officieel is Haddad nog steeds kandidaat vicepresident.

De alliantie “O Povo Feliz de Novo” (het volk opnieuw gelukkig), samengesteld uit de PT, PCdoB en Pros, diende gisteren een protest in tegen de ingreep van minister Luís Felipe Salomão (TSE) die een verbod uitvaardigde om hun verkiezingspropaganda uit te zenden zolang Lula erin voorgesteld wordt als presidentskandidaat. De minister bepaalde een boete van een half miljoen reais voor iedere overtreding van het verbod.

Foto: Wilson Dias - Agência Brasil

#TSE #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #Pros #FundoPartidária #PT #PCdoB #Lula #LuísFelipeSalomão #RaquelDodge

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page