top of page
  • Observer

Renan Calheiros: John of God is Braziliaans patrimonium

Abadiania-YT-2

Senator Renan Calheiros vindt dat João de Deus (zie vorig bericht) niet zomaar aan het kruis mag genageld worden. Hij twitterde: “João de Deus moet aan een onderzoek onderworpen worden. Indien schuldig: dat hij dan veroordeeld wordt. Maar nooit vooraf oordelen om hem te laten bloeden, want hij behoort tot ons patrimonium: geestelijk, genezing en geloof”.

Het aantal getuigenissen tegen ‘John of God’ loopt echter op. Het zondagavondprogramma Fantástico (O Globo) sprak met 22 vrouwelijke slachtoffers, met onthutsende getuigenissen. Een van de misbruikte vrouwen zegt dat het allemaal gebeurde toen ze nog een kind was.

Het openbaar ministerie van Goiânia stelde een onderzoeksteam samen om al deze getuigenissen te onderzoeken. Vier onderzoeksrechters en twee psychologen gaan zich vanaf nu inzetten om de waarheid te achterhalen. Tot nog toe meldde zich nog geen enkel slachtoffer bij het openbaar ministerie. Promotor Steve Gonçalves Vasconcelos uit Alexânia, de stad waar ‘John of God’ zijn patiënten onthaalt: “We zijn afhankelijk van de verslagen van de getuigen om het onderzoek op te starten en om het gerecht in te schakelen”. Er werd een speciaal E-mail adres in het leven geroepen voor het opvangen van klachten (denuncias@mpgo.mp.br). Slachtoffers uit andere Braziliaanse deelstaten kunnen contact opnemen met het openbaar ministerie in hun eigen staat. Het onderzoek zal zich concentreren in Goiás.

Abadiania-YT

Een voorlopige arrestatie van de religieuze leider wordt niet uitgesloten, inclusief het sluiten van zijn opvangcentrum. De procedure tot de sluiting is reeds in voorbereiding.

Naast al deze maatregelen worden ook oudere aanklachten tegen het medium uit de kast gehaald, voordien gearchiveerd wegens gebrek aan bewijzen.

Het ziet er naar uit dat het patrimonium waar Renan Calheiros naar verwijst, uiteindelijk een kaartenhuisje is dat weldra in elkaar zal storten. Politici zouden moeten weten wanneer ze moeten spreken… , en zwijgen.

Bron 1Bron 2

Foto's: YouTube

#JohnofGod #Alexânia #BraziliëNieuwsOnline #JoãodeDeus #RenanCalheiros #Fantástico #Goiás #Goyánia #OGlobo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page