top of page
  • Observer

Ricardo Salles krijgt premie ‘Exterminador do Futuro’

Ricardo-Salles-Exterminador

Minister van milieu Ricardo Salles kreeg gisteren in de Kamer van volksvertegenwoordigers een premie, een klein beeldje van een man in pak & das, een plakkaat vasthoudend met het opschrift “Prêmio Exterminador do Futuro – Ministro Ricardo Salles”, staande op een boomstronk.

De premie werd overhandigd in Hollywood-stijl door een jongeman met een wit hemd die erin slaagde om de bewakers van de Kamer te omzeilen. Salles was aanwezig om te discussiëren over de branden in het Amazonegebied, en over de dramatische visie van president Bolsonaro over deze kwestie die er o.m. voor zorgde dat de financiële steun door Duitsland en Noorwegen aan het Amazone Fonds (Fundo Amazônia) werd stopgezet. Dat fonds kreeg eerder al een totaal van 3,4 miljard aan schenkingen uit die twee landen en werd hierdoor het belangrijkste nationale instrument om preventieve acties te bekostigen, naast het monitoren van de regio, de strijd tegen de ontbossing en een duurzame ontginning van de lokale bioom.

Premio-Exterminador

Tijdens een eerdere audiëntie schoof Salles de verantwoordelijkheid door naar vorige regeringen voor het gebrek aan middelen in de strijd tegen de branden, en voor de vermindering van de budgetten, bestemd voor beschermde gebieden. Hij verwees hierbij naar de vermindering van het aantal werknemers van instituten als Ibama en ICMBio en zei dat ook dit de schuld was van vorige regeringen.

Afgaande op de foto was de minister niet echt gelukkig met zijn premie…

Bron

Foto's: Instagram - Twitter

#FundoAmazônia #RicardoSalles #BraziliëNieuwsOnline #ICMBio #Ibama

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page