top of page
  • Observer

Risico op afluisterapparatuur in Palácio da Alvorada

Palacio_Alvorada_commons

Verkozen president Lula kreeg een aanbeveling van leden van de overgangsregering om een soort quarantaine toe te passen vooraleer te verhuizen naar de officiële residentie van de Braziliaanse president, het Palácio da Alvorada (foto), in januari.

Volgens geallieerden van Lula is de raad niet alleen bedoeld als een voorzorgsmaatregel, maar ook om de residentie aan te passen aan de nieuwe presidentiële familie.

Bij de overgangsploeg, voornamelijk bij de leden van de arbeiderspartij, bestaat de verdenking dat er afluisterapparatuur geïnstalleerd werd. Daarnaast zijn er een aantal noodzakelijke verbeteringen nodig van de officiële residentie.


GranjaDoTorto

Tijdens die periode van quarantaine, die kan aanslepen tot februari, verdedigen de ‘petistas’ dat Lula verblijft in Granja do Torto (een alternatieve presidentiële residentie, een soort zomerverblijf, eveneens in Brasília), ofwel in een hotel in de hoofdstad. Lula zag eerder af van het gebruik van Granja do Torto voor de overgangsperiode. Normaal gesproken staat dat gebouw ter beschikking aan de winnaar van de verkiezingen, voor de officiële inauguratie. Momenteel verblijft minister van Economie Paulo Guedes in die woning.

Jair Bolsonaro maakte in 2018 wel gebruik van Granja do Torto waar hij verbleef met zijn familie tot januari 2019, toen aangeboden door zijn voorganger, Michel Temer.

Bron

Foto: Ichiro Guerra/PR - Wikimedia Commons

#JairBolsonaro #PauloGuedes #PaláciodaAlvorada #PT #MichelTemer #Lula #GranjadoTorto #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page