top of page
  • Observer

Robério de Ogum: 2 ex-presidenten overlijden in 2020

Roberio

Robério Alexandre Bavelone (65), beter gekend als de ziener Robério de Ogum (foto), voorspelt dat Brazilië een woelig jaar gaat beleven in 2020 op het vlak van politiek en economie, met het overlijden van twee ex-presidenten en enkele grote figuren uit de artistieke wereld.

In 1980 voorspelde hij de dood van Tancredo Neves. In 2004 sprak hij over het overlijden van paus Johannes Paulus II (die het jaar nadien overleed, op 2 april 2005), en vorig jaar zei hij dat Brazilië een grote communicator zou verliezen in 2019 (de uiterst populaire TV-presentator Gugu Liberato).

2020

Er is een jaar op komst waarin de Brazilianen veel zullen moeten opofferen, op economisch vlak. Het wordt een jaar met een echte revolutie en het ontzetten van machtige personen, met de klemtoon op gerechtelijke acties, conflicten tussen verschillende instituten en gedragswijzigingen in de maatschappij. Twee ex-presidenten zullen overlijden. De artistieke klasse krijgt het overlijden te verwerken van vier belangrijke communicators die geschiedenis maakten, naast twee zangers en zeven welbekende en geliefde acteurs en actrices.

Wat gaat er gebeuren met de regering en president Bolsonaro?

Een geest kan zowel een familie treffen als een regeerder. We hebben een eerlijke president die vervuld is van goede bedoelingen, maar die geestelijk gekweld wordt en angstig is. Hij produceert negativiteit uit het niets. Ik zie mensen als Marco Feliciano (evangelische pastoor en volksvertegenwoordiger) bidden zonder succes. Mocht de president zijn evenwicht kunnen vinden, dan zouden de dingen werken. Maar hij lijdt aan geestelijke onrust.

Maar hij is toch altijd onrustig? Voortdurend valt hij mensen aan.

Zo zie ik dat niet. Hij draagt een schild en wordt omringd door bijzonder incompetente mensen. Ik bid voor hem opdat hij vrede zou kennen in zijn beslissingen, omdat hij de president is van armen en rijken, blanken en zwarten, katholieken, evangelische gelovigen, boeddhistische gelovigen en van geestelijken. Ik word er verdrietig van als ik hoor praten over de “bancada” (groep parlementairen) van de Bijbel en kogels. Kogels en bijbels gaan niet samen. Een religieuze werd niet geboren om een politiek ambt te bekleden. Zie maar wat er gebeurt in Rio de Janeiro (burgemeester Crivella is een evangelische pastoor). Wie een religieuze missie heeft, moet zich inzetten voor de mensen.

Denkt u dat de wereld gevaar loopt?

Ja. Er is nu veel meer menselijk afval dan ooit tevoren. De file voor reïncarnatie is eindeloos lang. De mens zal weldra 100 jaar oud worden. Maar de karma’s worden niet vervuld zoals voorheen, toen we minder lang leefden. Mensen worden gemakkelijker de prooi van obsessieve geesten. Een zoon die zijn ouders doodt of een andere barbaarse misdaad begaat, is bezeten, en veranderde in menselijk afval. Het is de taak van eender welk medium om mensen te beschermen tegen dergelijke gevaarlijke aanvallen, waar ze ook gebeuren.

Zei u niet dat Silvio Santos zou overlijden?

Dat heb ik nooit gezegd. Vorig jaar voorspelde ik dat hij veel problemen zou krijgen, en dat gebeurde ook. En dat een grote communicator ons zou verlaten. Dat werd het geval voor Gugu Liberato, spijtig genoeg.

Een aantal jaren geleden voorspelde u een heilige oorlog in Brazilië. Gebeurt dat nu?

Toen ik dat zei, in 1995, schopte een (evangelische) pastoor (Sérgio Von Helder) tegen een beeld van Nossa Senhora Aparecida. Dat wekte toen veel verontwaardiging op.

Wordt Brazilië intolerant?

Ik werd nooit vervolgd, maar enkele collega’s wel. Als ze gingen bidden, dan daagde de politie op. Gingen ze op zending, dan werden ze opgepakt. In Rio de Janeiro worden ‘terreiros’ (plaatsen waar sessies van candomblé, umbanda en andere Afrikaans-Braziliaanse rituelen worden uitgevoerd) verwoest door fanatici. In de evangelische tempels wordt niet gepredikt, men haalt er de geest uit het lichaam. De religie werd een product om te verkopen. De kerel moet miljoenen verdienen om zendtijd te kopen op de televisie.

Wat als het uw beurt is om te vertrekken?

Ik ben er zeker van dat ik terugkeer. God gaf mij veel kansen, maar ik denk dat ik er te weinig gebruik van maakte. Op sommige momenten had ik meer nederigheid moeten tonen. Ik was geen boodschapper zoals Chico Xavier (bekende filantroop, leefde van 1910 tot 2002). Ik hoop dat ik nog wat tijd krijg om mijn fouten te corrigeren.

Bron

Foto: YouTube

#RobériodeOgum #SilvioSantos #TancredoNeves #ChicoXavier #BraziliëNieuwsOnline #MarceloCrivella #JairBolsonaro #MarcoFeliciano #Candomblé #NossaSenhoraAparecida #JohannesPaulusII #GuguLiberato #RiodeJaneiro #Umbanda

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page