top of page
  • Observer

Rockmuziek is duivels

MaestroMantovani

Vandaag verscheen het officiële bericht in het Braziliaanse staatsblad DOU m.b.t. de aanstelling van ‘maestro’ Dante Henrique Mantovani als president van Funarte*. Het gaat om een heraanstelling aangezien Mantovani bedankt werd op 4 maart van dit jaar, dezelfde dag dat actrice Regina Duarte benoemd werd als speciale secretaris van Cultuur.

Mantovani, een discipel van de extreemrechtse goeroe Olavo de Carvalho, werd de laan uit gestuurd omwille van de vele negatieve reacties op een video die hij plaatste op zijn YouTube kanaal. In die video associeerde hij rockmuziek met abortuspraktijken en satanisme.

Na zijn ontslag gaf hij een interview aan het weekblad Veja waarin hij kritiek gaf op Regina Duarte en zei dat het secretariaat “enkel een dialoog stimuleerde met links”.

DanteBolso

Dante Mantovani is een maestro, afgestudeerd in muziek aan de universiteit van Londrina (Paraná). Hij werd voor het eerst benoemd als president van Funarte in december 2019, aangeduid door Roberto Alvim, de voorganger van Regina Duarte die in januari opstapte nadat hij een toespraak hield waarin hij nazi-minister van propaganda Joseph Goebbels imiteerde.

In die eerste korte periode aan het hoofd van Funarte, kreeg hij heel wat kritiek naar zijn kop geslingerd door de posities die hij innam via zijn YouTube kanaal. In een van die video’s zei hij het volgende:

“Rock activeert drugs, drugs stimuleren seks, en seks activeert de industrie van abortus. De abortus industrie voedt iets wat veel erger is dan satanisme. Zelfs John Lennon zei dat hij een pact afsloot met de duivel”, einde citaat.

In een andere verklaring beweerde hij dat geïnfiltreerde agenten van de Sovjet Unie verantwoordelijk waren voor het verdelen van LSD onder het publiek van het Woodstock Festival in 1069. Het objectief was, volgens Mantovano, het “vernietigen van de familie” om op die manier het kapitalisme te beschadigen.

*Funarte

Funarte (Fundação Nacional de Artes) is een stichting van de Braziliaanse regering, verbonden aan het Ministerie van Burgerschap. Het orgaan is actief in het ganse land en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het openbaar beleid ter bevordering van beeldende kunsten, muziek, theater, dans en circus.

De bedoeling is om de productie en training van artiesten aan te moedigen van elk genre, uitgezonderd rock muziek en heavy metal, het ontwikkelen van onderzoeken, het behoud van de geschiedenis en de vorming van het publiek voor de kunsten.

Funarte kent ook beurzen en prijzen toe, onderhoudt circulatieprogramma’s voor kunstenaars en cultuurgoed, promoot workshops, publiceert boeken, recupereert collecties en stelt die ter beschikking voor tentoonstellingen, geeft technische adviezen en ondersteunt culturele evenementen in alle Braziliaanse deelstaten, ook in het buitenland.

Daarnaast beschikt Funarte over culturele ruimtes in Rio de Janeiro, São Paulo, Minas Gerais en in het Federale District, en stelt een deel van de collecties beschikbaar via het internet.

Bron

Foto's: Facebook

#JohnLennon #BraziliëNieuwsOnline #ReginaDuarte #DanteMantovani #RobertoAlvim #OlavodeCarvalho #DOU #Funarte #JosephGoebbels #Woodstock

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page