top of page
  • Observer

Rodrigo Janot: “Constitutie Venezuela verkracht”

Rodrigo Janot, procureur-generaal van de republiek, gebruikte vandaag harde woorden m.b.t. de afzetting van zijn collega uit buurland Venezuela, Luisa Ortega Díaz. Ortega kwam vandaag aan in de hoofdstad Brasília vanuit Colombia waar zij eerder naartoe vluchtte.

Janot: “Wat we zagen in Venezuela was een verkrachting van de constitutie”. Hij zei dit in aanwezigheid van speciale genodigden van de openbare ministeries in Argentinië, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Chili, Colombia, Equador, Guiana, Peru en Suriname, t.g.v. een evenement voor procureurs.

Minister van buitenlandse zaken Aloysio Nunes (boven op de foto, naast Luisa Ortega) verklaarde dat Brazilië onmiddellijk politiek asiel zou verlenen, mocht zij daarom vragen. Ook zijzelf legde een verklaring af en zei dat ze over bewijzen beschikte dat de regering van dictator Nicolas Maduro betrokken is met de ontvangst van smeergelden van o.m. het Braziliaanse bedrijf Odebrecht.

Luisa Ortega Díaz verloor niet alleen haar positie, maar ook het recht om nog enige publieke functie te vervullen. Haar bezittingen werden bevroren en ze moest de vlucht nemen naar buurland Colombia waar ze speciale bescherming geniet van de regering. Nicolas Maduro schakelde zelfs Interpol in om haar te laten opsporen.

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#Venezuela #RodrigoJanot #AloysioNunes #LuisaOrtegaDías #NicolasMaduro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page