top of page
  • Observer

Ronaldinho Gaúcho aangehouden in Paraguay

Ronaldinho-Paraguay

Ex-voetbalster Ronaldinho Gaúcho werd aangehouden in buurland Paraguay omdat hij de grens zou overschreden hebben met een vervalst paspoort. Het Paraguayaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde het bericht.

Ronaldinho-ID-Paraguay

In de nota van het ministerie staat dat de politie de hotelkamer betrad waar Ronaldinho verblijft, samen met zijn broer Assis Moreira (foto boven). Daar werden twee vervalste Paraguayaanse identiteitskaarten en paspoorten gevonden op naam van beiden, waardoor ze het land binnen konden. Het Braziliaanse paspoort van Ronaldinho werd in de tweede helft van 2018 ingehouden door het gerecht omwille van een veroordeling wegens een inbreuk tegen het milieu (de illegale bouw van een pier met een platform om te vissen en een ligplaats aan de oever van het Guaíba meer in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul, een beschermd gebied). De veroordeling liep uit op een boete van R$ 2,5 miljoen. Vorig jaar in september werd de voetballer benoemd als “ere-ambassadeur van het Braziliaanse Toerisme” (Embaixador Honorífico do Turismo Brasileiro), een ere-functie die hij moeilijk kon invullen omdat hij niet meer naar het buitenland kon reizen.

Ronaldinho werd, samen met zijn broer, meegenomen naar het politiekantoor in de hoofdstad Assunção, voor een verhoor. Beiden waren in Paraguay voor zakelijke redenen.

Het is niet duidelijk waarom de ex-speler een paspoort gebruikte om de grens met het buurland te overschrijden, omdat dit niet verplicht is door een akkoord van de Mercosul landen. Hij had gewoon zijn Braziliaanse RG (Braziliaanse identiteitskaart) kunnen gebruiken.

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Fiscália Paraguay

#Mercosul #RioGrandedoSul #BraziliëNieuwsOnline #Assunção #Paraguay #RonaldinhoGaúcho

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page