top of page
  • Observer

Roof van R$ 1 miljard verhinderd

TunelSP

De politie van São Paulo arresteerde gisteren een bende van 16 bandieten die van plan was om 1 miljard reais te stelen uit de koffer van een agentschap van de Banco do Brasil, in de zuidelijke zone van de stad. De heren hadden een tunnel gegraven vanuit een woning op ongeveer 500 m afstand van de bank en waren al zover gevorderd dat ze de wand van de koffer bereikt hadden. Die zou doorbroken worden op maandagavond maar de politie stak er een stokje voor.

De bendeleden hadden elk ongeveer R$ 200.000 geïnvesteerd in de werken, volgens de politie bereikte het totaalbedrag bijna 4 miljoen reais. In de woning vond de politie werktuigen, speciale kledij, sporen en karretjes, verlichting, drinkwater, eetwaren enz. De tunnel was volledig klaar en is in totaal 8 keer langer dan de tunnel die in augustus van 2005 gegraven werd in de stad Fortaleza (Ceará). Daar werd toen 164 miljoen reais gestolen.

De ganse infrastructuur van de tunnel in São Paulo werd eerst elders gemonteerd en vervolgens getransporteerd naar de woning van waaruit de tunnel gegraven werd. 12 van de 16 gearresteerden heeft al een strafblad bij de politie voor wapendracht, drugshandel, roof en oplichting. De politie monitoreerde de activiteiten al enkele weken en greep in op het laatste moment.

Foto: Reproductie - TV Globo

#BrazilieNieuws #Fortaleza #SãoPaulo

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page