top of page
  • Observer

Schietpartij in Urca

RJ

Een intense schietpartij tussen drugsdealers en leden van de militaire politie legde de kabellift stil die toeristen naar de top van de Pão de Açúcar vervoert, in de wijk Urca, Rio de Janeiro. Een politieman raakte gewond en kreeg splinters van een granaat in zijn been.

PM-02

Een en ander gebeurde aan het kleine strand Praia Vermelha. De wijk Urca wordt als een van de veiligste wijken van Rio de Janeiro beschouwd, dit omdat er verschillende instituten van het Braziliaanse leger gevestigd zijn, waaronder een militaire school.

Criminelen uit de nabije favela’s Chapéu Mangueira en Babilônia, in Leme, zouden gevlucht zijn via de bosrijke omgeving en wandelpaden die uitkomen in Urca. De diensten van de kabellift werden stilgelegd omstreeks 14h30, om veiligheidsredenen en zonder te vermelden wanneer de toestand zich zou normaliseren.


PM-01

Het schok bataljon van de politie startte om 8u ‘s ochtends een operatie op, gebaseerd op de informatie van hun intelligence diensten. Die operatie begon in de groene omgeving in de richting van voornoemde favela’s. Rond 13u kwam er een confrontatie en het was toen dat de bandieten op de vlucht sloegen, in de richting van een van de meest bezochte toeristische plekken van de stad. Eén verdachte kon gearresteerd worden.

De nabije luchthaven van Santas Dumont werd gedurende 15 minuten gesloten omwille van de schietpartij. Om veiligheidsredenen werden vliegtuigen verhinderd om te landen of op te stijgen tussen 15u15 en 15u30.

Foto's: Wikimedia Commons

#BraziliëNieuwsOnline #SantosDumont #PraiaVermelha #ChapéuMangueira #Babilônia #PãodeAçúcar #Leme #Urca #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page