top of page
  • Observer

Schitterend idee!

Sorria

President Jair Bolsonaro houdt niet op met het veroorzaken van tumult in de verkiezingsprocedure. Hij blijft erover emmeren dat de elektronische stembussen het doelwit kunnen zijn van fraudeurs, bij alle interviews die hij aflegt. In een vraaggesprek met Radio Gaíba in Rio Grande do Sul, vorige dinsdag, kwam hij op de proppen met het schitterend idee dat de strijdkrachten gaven aan het kieshof TSE, met name het filmen van de kiezers in het stemhokje om de beelden later te gebruiken als registratie om te controleren of de officiële uitslag van de verkiezingen wel correct is.

Vandaag, tijdens een ontmoeting met evangelische gelovigen in São Paulo, kwam hij met hetzelfde verhaal over de onbetrouwbaarheid van de stembussen. Hij zei dat hij ervan overtuigd is dat “hij zijn deel doet” en er naar zoekt “opdat de militairen een verplichting opleggen voor eventuele wijzigingen in de kiesprocedure”.

Volgens Bolsonaro zouden die wijzigingen meer “transparantie” opleveren. De publiekelijke uitspraak dat het “Tribunal Superior Eleitoral” (TSE) de voorstellen van de strijdkrachten moet aanvaarden, werd een van de pijlers van zijn kiescampagne in de voorbije maanden.

“Het gaat om transparantie. Indien er iets fout gaat, dan heeft dat niet alleen gevolgen voor mij, maar voor een volksvertegenwoordiger, een senator, gouverneur”, zo bevestigde hij.

De suggesties van de militairen maken geen indruk op de gerechtelijke macht die verantwoordelijk is voor het goede verloop van de verkiezingen, en verscheurden ze. Volgens het TSE zijn de aanbevelingen zinloos omdat ze ofwel reeds ingeplant werden, ofwel niet uitvoerbaar omwille van het chronogram van de verkiezingen. M.a.w. er is niet genoeg tijd meer.

Hij zei ook dat er volgens hem drie ministers zijn bij het TSE (hij noemde geen namen maar het gaat om Edson Fachin, Alexandre de Moraes en Luis Roberto Barroso) die “blind geloven in de Datafolha peilingen”.

Tijdens interviews en publieke toespraken in de voorbije maanden deed de president verscheidene aanvallen op het trio en beschuldigde hen van partijdigheid. Bolsonaro is ervan overtuigd dat het drietal wil dat Lula de verkiezingen wint.

Bron

#RioGrandedoSul #TSE #AlexandredeMoraes #JairBolsonaro #EdsonFachin #LuisRobertoBarroso #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page