top of page
  • Observer

Simone Tebet in Roda Viva, deel II

Tebet-Roda-Viva

In het vorige stukje kon u al lezen wat deze gerespecteerde dame uit Mato Grosso do Sul vindt van het ‘conflict’ tussen de machten, vooral opgeklopt door de clan Bolsonaro. Ze ging ook in op de virtuele wereld waarin de president en zijn aanhangers rondzweven, terwijl het beter zou zijn dat ze met beide voeten op de grond blijven staan.

“Wellicht drong het nog niet tot hem door dat, na een jaar regeren, de wittebroodsweken voorbij zijn. Het kan echt niet meer dat hij zich enkel tot zijn publiek blijft richten, via de sociale media. Zelf ben ik gefascineerd door de sociale netwerken”, zo verklaarde ze: “Ik ben ervan overtuigd dat het een democratische manier is waarbij iedereen het recht heeft, binnen de grondwettelijke limieten, om zijn mening te uiten. Dat is heel belangrijk, maar het blijft een virtuele wereld, niet de echte”.

“Er bestaat een bubbel van sociale netwerken die gerespecteerd moet worden, waar we moeten naar luisteren, antwoorden geven. De president leeft in die bubbel. Daarnaast bestaat er een parallelle wereld, de werkelijkheid, een land dat moet geregeerd worden, een president die naar de verzuchtingen van het volk op straat moet luisteren. Wat de mensen op straat vandaag willen, zijn gezonde, intelligente en mogelijke uitwegen voor de crisis die vandaag aan alle deuren klopt, van iedereen”.

“We hebben het hier over 12 miljoen werklozen, maar 40% van de bevolking werkt informeel, leeft van aalmoezen, of klusjes. We beginnen de wrede kant van deze crisis te zien, en de president moet eerst en vooral begrijpen dat hij voor iedereen moet regeren. Fraaie intenties hebben we al genoeg gezien in Brazilië. Nu moeten er uitwegen gevonden worden, via een dialoog”.

Wie geeft haar ongelijk?

Bron

Foto: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #RodaViva #TVCultura #SimoneTebet

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page