top of page
  • Observer

Skull Experience

Skull01

Fans van de film Tropa de Elite kunnen dit weekend terecht in Buzios Beach Resort, een luxe hotel in Búzios, het bekende toeristenoord in de staat Rio de Janeiro voor een heuse Bope-ervaring. Voor wie vergeten is wat de naam Bope betekent, het gaat over de fameuze elite eenheid van de militaire politie in de cidade maravilhosa, met een doodshoofd op hun wapenschild, voluit “Batalhão de Operações Especiais”. Het event kreeg de toepasselijke titel “Skull Experience”, in het Portugees “Experiência do Bope”.

Gekwetsten afvoeren, ondervraagtechnieken, met messen en granaten gooien en pijlen afschieten met een boog, het hoort er allemaal bij. Wie wil deelnemen zal R$ 999 moeten ophoesten. Het bedrag dekt de deelname van 2 volwassenen. Kinderen tot 11 jaar mogen gratis meedoen. Het bedrag dekt niet het verblijf in het luxe resort: een “triplo” appartement (voor 3 personen) kost R$ 1.569,00, een bedrag dat naar goede Braziliaanse gewoonte in “12 vezes sem juros” (12 deelbetalingen zonder intresten) mag betaald worden.

Voor al dat fraaie geld krijgen de deelnamers ook een welkomstpakket met een rugzak, pet, T-shirt, balpen, chocolade e.a. frivoliteiten. Er is ook een muzikale show voorzien met de zanger Egypcio, voormalig lid van de band Tihuana, de groep die beroemd werd dankzij het refrein “Tropa de Elite/Osso duro de roer”, thema van de film Tropa de Elite van José Padilha, gelanceerd in 2007. Een kijkje naar de foto’s op de Facebookpagina van de organisatoren (2 officieren van de elite eenheid) geeft een goed idee van wat de deelnemers allemaal te wachten staat.

Foto: Facebook

#TropedeElite #BraziliëNieuwsOnline #JoséPadilha #Búzios #SkullExperience #Bope

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page